Efter stormen

Ring, Johan

| 2014

Solja Krapu - Om du behöver migÅterseendets glädje övergår snabbt till såriga konflikter när Lovisa besöker sin storasyster i Kalmar. Mitt i konflikten måste de handskas med stormen Daisy, som nästan river huset, och sin dementa pappa som ska evakueras från äldreboendet. Och så går larmet ? Johan Ring - Den mörka fläckenVågorna slår hårda och höga mot kajen i Oskarshamn när Frank tar med sig en pistol inlindad i en trasa för att återförenas med sin familj. När han ringer på dörren till sin ex-flickvän och son är det bara några klaustrofobiska timmar kvar tills larmet går och hela staden evakueras. Caroline L. Jensen - SlukhålNär larmet går knäpper Sara händerna till bön och tackar Gud. Äntligen är domedagen här! Nu gäller det att rädda de själar som vågat stanna kvar i den förbjudna zonen. Men alla vill inte räddas. Grannen Albin stannar mest för att få sköta sig själv och sina kor. Samtidigt...

Super ;))

Eva Holmquist

2014-05-29

Efter stormen är ett mycket intressant projekt där Mix förlag har utgått från en tänkt händelse och olika författare sedan skrivit berättelser som utspelar sig efter den tänkta händelsen. Premissen är att 2014 händer det som inte kunde hända: ett svenskt kärnkraftverk får en härdsmälta efter en storm och radioaktivt avfall blåser in över Småland. Det påminner om hur jag skriver mina berättelser där jag utgår från en situation som ett antal personer befinner sig i och sedan berättar om vad som händer. I Efter stormen är det tre olika författare som skriver sina berättelser om vad som händer med just deras personer. Det blir en riktigt spännande läsning!

Samtliga kortromaner får dig att fundera på vad som skulle hända och hur du skulle reagera om katastrofen inträffar. Katastrofen är också trovärdigt beskriven och det känns verkligen som om det här skulle kunna hända i Sverige när som helst. Det gör att det blir en nerv i det du läser som gör det extra spännande.

Sammanfattningsvis är det en spännande läsning som väcker en hel del funderingar. Jag tycker definitivt att du ska läsa Efter stormen. Klart intressant!