"Edward Blom vet vad som krävs för ett gott liv... Han är väl skickad, behärskar ämnet till fullo och ger sig i kast med uppgiften med folkbildarens pedagogiska iver. Utan att för den skull blunda för komplikationerna... Han skriver lätt och ledigt och erbjuder nyttig läsning för yngre generationer som vuxit upp med föräldrar som skitit i traditionerna... "Klas Östergren Svenska DagbladetVad sjutton betyder jackett? När ska man anlända till en tillställning? Vilket är egentligen ditt brödfat, det till höger eller vänster?Här får du svar på och förklaring till alla etikettfrågor du någonsin har grubblat över. Allt från middagsbjudningar, bordsskick och restaurangbesök till livets avgörande tillfällen som barndop, bröllop och begravningar.I boken blandas det som fallit i glömska med helt nya företeelser där reglerna precis håller på att utformas. Edward förmedlar etikettens...
Jag har ibland befunnit mig i situationer där jag varit osäker på etiketten. Vad det är som har gällt på diverse tillställningar. Jag hade då gärna haft en bok liknande denna för att ta reda på just det.
Nu har jag lyssnat på denna bok men jag kommer nog införskaffa den i fysisk upplaga då jag uppskattar att sitta och bläddra och hoppa mellan olika kapitel.
Boken upplever jag är tydligt uppdelad och skriven på ett lättsamt sätt. Jag gillar att Blom även tagit med delar där han själv bjuder på anekdoter gällande etikett ifrån sitt egna liv.
Jag uppskattar som sagt boken och jag skulle säga att den som vill få mer kunnande rörande etikett kommer gilla denna.