Edison - Musen och den försvunna staden

Kuhlmann, Torben

| 2019

Flag from sv

6


Mössens värld är full av äventyr! I Edison: Musen och den försvunna skatten får vi följa två möss på jakt efter en försvunnen skatt på havets botten. Hur ska de göra för att komma dit? Jo, de måste bygga en ubåt förstås! Mössen beger sig allt djupare ner i havet och skatten visar sig vara en riktig överraskning!Den prisbelönte illustratören Torben Kuhlmann bjuder på en fest för ögat -- en högläsningsbok som hyllar nyfikenheten, vetenskapen och äventyret! Sagt om Torben Kuhlmanns Armstrong den första musen på månen:"en oemotståndligt vacker bilderbok" Dagens Nyheter"varje uppslag är ett visuellt äventyr" Uppsalatidningen"en högläsningsbok att njuta av tillsammans" Norra Skåne 

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Har man barn – ett givet val till högläsningsbok. Illustrationerna är som tavlor, otroligt detaljrika. Gillar ingenjörs-inriktningen, klockrent. Hade jag haft barn hade den fått en femma, jag ger den en trea.

E

Emma D.

6w

Betyg

Det var första gången vi läste en bok av Torben Kuhlmann och båda mina barn (4 och 7 år) och jag tyckte väldigt mycket om boken. Texten är välskriven och illustrationerna är fantastiska. Gillar också att man samtidigt lär sig en massa nytt. En del av historien i boken berättas enbart i form av bilder och det fungerade mycket bra.

Eva Boktokig

2020-01-05

Betyg

Det är en sådan otroligt, otroligt vacker högläsningsbok, eller för den delen läsa själv-bok. Jag tokälskar den. Jag, liksom barnen, förlorar mig länge i bilderna. Det här är en bilderbok som verkligen väcker läsintresse. Dessutom är så roligt att få lära sig lite historia och om uppfinningar utifrån mössens värld. Det gör att man, både stor och liten, vill ta reda på mer. I slutet finns två intressanta faktasidor.

V

Villivonkansbooks

2019-09-09

Betyg

🐴
För två år sen släpptes Armstrong den första musen på månen utav författaren. Sonen och jag läste den boken och tyckte den var helt fantastisk och sen dess har vi längtat efter fler böcker av författaren. Nu finns äntligen en ny bok ute som är precis lika fantastisk den! I den här ger sig två modiga möss ut på en äventyrlig resa för att hitta en sedan länge gömd skatt. Vi för följa deras planering med alla förberedelser inför resan och sen när de väl är iväg. Det är otroligt fin bok! Så fin att det är svårt att sätta ord på hur bra och fin den är! Hela boken och alla bilder är gjorda i gammaldags stil och så detaljerade och verklighetstrogna. Bilden på biblioteket är helt magisk! Jag är imponerad av författaren, han både skriver och ritar helt makalöst bra! Boken lämpar sig alldeles ypperligt för högläsning men går lika bra att läsa själv för barn 6-7 år och uppåt. Att läsa denna vackra och magnifika bok om Edison är ren njutning! Rekommenderas varmt! Köp och ge bort som present eller njut själv!