Ljudbok

Ebbas bok

Lillasyster Ebba drömmer om ett liv långt från prästgården i Morlanda. Hennes virriga styvmor skapar oreda i hemmet och fadern stänger in sig på sitt arbetsrum. Det är bara vid vävstolen som Ebba känner sig lycklig, där tillbringar hon all ledig tid. Hennes sjukdom gör sig påmind men det stoppar inte den ivriga uppvaktningen från prästen Jostein, som är övertygad om att endast sann kärlek och giftermål kan fördriva Ebbas krämpor.Till slut kommer dagen då också Ebba blir förälskad, men i hennes drömmar finns någon helt annan än Jostein. I sin förtvivlan överväger hon till och med att ta sitt liv.Ebbas bok tar vid där Katarinas bok slutar och utgör tredje delen i Maria Gustavsdotters färgstarka och dramatiska släktkrönika om tre prästdöttrar. Med känsla för tidstrogna miljöer och detaljer målar författaren upp en fascinerande värld med starka kvinnoporträtt.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Emma Sundström

2022-03-13

Betyg

Denna historiska roman greppade verkligen tag i en. En bladvändare du inte vill släppa taget om.

M

Maria Carlsson

2021-08-14

Betyg

Sträckläst denna serie

Betyg

Super duper bra del 3 i serien 😀👍👍

Ann Simonsson

2018-07-12

Betyg

👍👍

Karin Axell

2017-04-29

Betyg

Lättfänglsande historiska kvinnoöden. Spännande, intressant och väldigt lättläst trilogi om tre systrar. Jag har i och med denna serie fått lite mersmak för Maria Gustavsdotter historiska intressanta beskrivningar som fick mig att fnissa till lite nu och då. (Ska bli intressant att botanisera bland hennes andra böcker.)

K

Katarina Strid

2017-04-03

Betyg

Yngsta dottern Ebba är den jag känner mest för i denna serie, både stark och skör. Välskrivet och väl researchat är det, hårt liv för kvinnorna på denna tid.
Men berättelsen spretar ibland lite när flera perspektiv kommer in i samma kapitel, och boken känns inte som en avslutande del. Det finns fler frågor tycker jag om vad som händer sen.

Caroline Adolfsson

2016-07-25

Betyg

Jag har gillat serien om de tre systrarna från Morlanda prästgård. Tyvärr lämnar sista boken alldeles för många lösa trådar i mitt tycke. En fjärde del - "Magnus bok" hade inte skadat så att man får veta om de blir lyckliga till slut eller vad som egentligen händer med syskonen.

Maria Jönsson

2016-05-29

Betyg

Känns som att detta inte är slutet. Kanske en fortsättning. Kvinnans position under denna tid är utsatt och svår. Starka var de ändå.

Lotta Lettenström

2016-03-05

Betyg

Underbart! Vilken bladvändare! Sista boken om systrarna Morlandeus och denna handlar om yngsta systern Ebba som fortfarande bor hemma. Spännande berättat om kvinnors villkor på 1600-talet.