Dyngkåt och hur helig som helst

Skäringer, Mia

| 2009

Flag from sv

1102


Hyllade Mia Skäringers bästa texter i urval "Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättiga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet, och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen vilja och egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma. Känslor som kommer och går. Tänk om vi skulle våga vara oss själva en stund innan vi dör. Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är.    Här är en bok med krönikor som jag skrivit i tidningen mama och delar ur min blogg som funnits i två omgångar.Kom nära." /Mia Skäringer  När Mia Skäringer började blogga hade hon samma tanke som när...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Agnes

2019-02-18

Betyg

Underbar bok som berör tunga ämnen på ett lätt och humoristiskt sätt.

S

Sarah

2019-02-09

Betyg

Mia är i stort sett alltid härlig och rolig och mer förut innan Pk vågen drog över även henne

H

Helena Emanuelsson

2018-09-25

Betyg

-

amanda hildur

2016-11-01

Betyg

Dyngkåt och hur helig som helst är lite som att lyssna på en blogg, och vad jag förstår så är mycket hämtat från Mias blogg också. Som vanligt höjer det en sån här bok något enormt att den är inläst av författaren själv, det ger den en sådan styrka, skörhet och innerlighet att det svårt att inte älska den. Visserligen är det många saker som återkommer igen och igen. Ämnen som upprepas. Men så blir det ju lätt i en blogg, och i livet överlag. Jag tror inte Mia har som ambition att skriva den mest djulodade romanen ever, eller att ge ut en nobelprisvinnare till bok. Istället vill hon nå ut med vardagsbetraktelser och lite lugnande och uppmuntrande ord till Kreti och Pleti, till oss alla här ute som kämpar på med våra liv. Det är en underhållande och mysig lyssning och jag hade gärna lyssnat i flera timmar till på Mias fantastiska röst. Man måste ju älska Mia Skäringer, trots allt <3

My.loved.books

2016-07-10

Betyg

En bok som tar upp det som kan vara svårt i livet, på ett väldigt öppet och ärligt sätt.

M

Mikaela Metafor

2016-03-24

Betyg

Jag är ett fan av Mia Skäringer, tycker hon är helskön men läste ut den på typ två timmar. Det kändes som att läsa en blogg (vilket en stor del av boken är javisst) visserligen en bra blogg men inget jag kommer ihåg imorgon. Bloggar finns det ju masor av på nätet ;) Mia är fortfarande grym!

John Simonsson

2015-10-06

Betyg

Rak, öppen, ärlig och befriande läsning!

E

Ellinor Karlberg

2014-02-18

Betyg

Gillar! Hon är brutalt ärlig

P

PL *

2013-12-22

Betyg

Gillade inte. Ingen igenkänningsfaktor.

M

Mathilda Flood

2013-10-17

Betyg

Blev faktiskt besviken, hade höga förväntningar. Men för mig var det en väldigt låg igenkänningsfaktor alldeles för mkt snack om barn.

E

Evelina Persson

2013-07-25

Betyg

Underbar bok!

L

Louise Ö

2013-06-30

Betyg

Underbar och superrolig. Jag läste högt för min kille och vi skrattade högt båda två!

E

Elin Nilsson

2013-06-18

Betyg

Gillar inte Skäringers program, men den här boken funkade. Inte ett språk som jag egentligen trivs med men rätt i sitt sammanhang. Rått, självutlämnande. Lite väl tjatigt i bloggen om otillräcklighet, hade räckt med en gång.

S

sofia erlandsson

2013-03-15

Betyg

Härlig bok underbar författare

Betyg

Vem gillar inte Mia, men när jag öppnade boken så hoppades jag på att få läsa något annat än direkta utdrag från hennes blogg. Riktigt träligt. Har man inga barn rekommenderar jag den inte heller då allt bara handlar om livet med ungar.

C L

2012-10-22

Betyg

Det gjorde ont att läsa. Tänk att någon kan tänka som en själv! Fin!

Amelie Adrielsson

2012-09-10

Betyg

Vardagskomik av en av landets härligast och ärligaste komiker. Dock är inläsaren under all kritik, låter som en gammal tant (blir skumt när det är mycket sex snack) och gör konstpauser mitt meningarna.

Annelie Andersson

2012-07-20

Betyg

Underhållande !! Mia är skitkul !

Maria T

2012-07-12

Betyg

Lyssnade som ljudbok där Mia själv läser och jag tror att det gör boken till en bättre upplevelse.
Stor igenkänningsfaktor för mig som ej perfekt småbarnsmamma. Men framför allt så är det en bok OM Mia Skäringer och hennes sätt att se världen.

YoXx Hermansson

2012-06-30

Betyg

Att se Mia täcka hela framsidan med sitt mystiska leende fick mig att tänka.
"Kanske detta är en bok för min mamma, inte för mig". Men lillgammal som man är öppnade man boken, och där var man fast.
Mia beskriver vardagslivet som det faktiskt är, och även om jag inte har några egna barn, utan bara småsyskon, så förstår jag henne.

Boken är tunn, och lättläst med en del bilder i.
Jag rekommenderar den verkligen, även till min egna mamma som inte är bokläsartypen, men denna tror jag att hon skulle gilla.

Mia Skäringer dyngkåt och hur Härlig som helst!

Veronika S

2012-05-27

Betyg

Riktigt tråkigt att läsa utdrag ur hennes blogg!

Cindy Kempe

2012-04-14

Betyg

Väldigt stor igenkänningsfaktor, riktigt roligt men blandat med allvar och kloka tankar. Humor mixat med en poetisk anda. Mycket bättre än förväntat, trots att jag alltid gillat Mia Skäringer som skådespelerska.

Betyg

Levde upp till mina förväntningar och lite till!

Betyg

Helt underbar!

Betyg

Den här boken hade både humor och allvar, när hon pratar om sin son som har ADHD,då är det öppet och ärligt. Hon har många poäng i det hon "säger" och man känner igen sig. Jag har boken men valde att lyssna på den och det var bra för hennes värmländska är fantastisk.

Anette Hökerberg

2012-02-05

Betyg

Rolig och väldigt självutlämnande bok. Mycket lättläst streck-läsar-bok som jag helt klart rekommenderar, speciellt om man är på lite dåligt humör.

Emma

2012-01-09

Betyg

Jag tyckte att det var lite tråkigt att boken bara var krönikor och blogginlägg, dessutom har jag redan hört så mycket av Mia från turnén bland annat att en del kändes som upprepning. Mia Skäringer är ändå bara så härlig och rättfram! Som den känslomänniska man är, så är det inte svårt att känna igen sig och även om jag tycker bäst om att höra henne berätta så var boken också mycket underhållande.

Kamali 

2011-11-11

Betyg

Hon är härlig, Mia! Men jag har inte barn, varannanveckasaknad, hus och familjeliv så igenkänningen uteblir för det mesta. Men hon kan skriva på ett lättsamt självdistansierat sätt, så läs!

J

Jaquelin Strömberg

2011-11-03

Betyg

Jag bara älskar Mia skäringer!

A

Annione H

2011-09-23

Betyg

Ärlig bok, eftersom jag läser den så långt efter utgivning har jag dock hört det mesta i intervjuer etc.

Linda Åslund

2011-09-17

Betyg

Okej, det var just den här boken jag behövde. Boken som rättframt säger att så här kan det vara och det är good enough. Att halva boken sedan bara är blogginlägg känns faktiskt okej, också. Det är liksom good enough det med, och jag gillar den aspekten av livet. Alla får vara lite trasiga ibland, limma ihop så gott vi kan, med gott hjärta, det är det viktiga.

U

Ulf Pettersson

2011-08-09

Betyg

lättläst, förf. utlämnande, aldrig tråkig att läsa

L

Linda Joona

2011-07-28

Betyg

En fantastisk bok! Så ärlig, rolig och full av liv. Mia beskriver verkligen livet från ett personligt perspektiv och det är mycket lätt att känna igen sig i hennes beskrivningar, till och med till en sån grad att jag trodde jag var hon med jämna mellanrum.

Charlotte Björk

2011-06-29

Betyg

Svart och ärligt. Härligt uppfriskande i den annars jämna strömmen av 30-something författare som levererar den ena boken fluffigare och mer rosa än den andra. Hade uppskattat den än mer om ena halvan inte byggde på gamla blogginlägg.

Natasha Illyés

2011-05-26

Betyg

Där ser man, bloggar gör sig inte riktigt i bokform...

Linn Lagerström

2011-04-03

Betyg

Är helt indifferent till den här boken. Visst hade Mia några tänkvärda punkter, men mycket mer än så var det inte. Fick nog en släng av aspergber när jag läste boken för jag kände ingenting.

Eva-Maria Runvik

2011-03-24

Betyg

Blogg är bäst som... blogg

Helena Nilsson

2011-03-19

Betyg

Vissa delar bra, andra sämre.

H

Helena Sjögren

2011-03-01

Betyg

Blev glad av boken, gillar Mia!

Å

Åsa Landin

2010-11-21

Betyg

När jag kommit över det faktum att hon har mage att ta betalt för texter som redan innan varit publicerade så kan jag inte låta bli att njuta av hennes ärlighet och vilja att visa att man inte är så perfekt.

Lady Flanders

2010-09-26

Betyg

Hon har något som andra, om inte saknar, men i alla fall inte visar upp hela tiden. Nån slags närvaro i vardagen. Den här boken innehåller både tidigare publicerade krönikor och blogginlägg. Krönikorna är riktigt bra. Men blogginläggen börjar ganska snart gå på tomgång och upprepa sig själv. En slags tankeslattar som skulle ha vunnit på att skrivas färdigt.

I

Ingrid Herrström

2010-09-08

Betyg

Det känns som om jag hade suttit med MIa mittemot - så nära är känslan.

Johanna Sand

2010-09-05

Betyg

jag hade förväntat mig en rolig bok, men inte en som berörde mitt inre och gjorde mig både glad och ledsen. Boken är fantastisk!

A

Aniko Ja

2010-08-22

Betyg

Ärligt och naket skrivet - hade dock väntat mig mer av denna bok.

Anna Granström

2010-08-22

Betyg

Det sägs att man "Måste känna igen sig för att gilla den". Jag gillar den, men jag känner inte igen mig. Inte alls. Vi är i samma ålder, men hon känns så vuxen. Och hon känns visst som en superdupermamma, trots att hon är trött på dem. Gillade krönikorna mest, bloggen var lite seg, som en grund till krönikorna.

Rosario Carlson

2010-08-17

Betyg

Boken va sådär, en del i henes liv, det är alltid lika spännande läsa om andras liv, egentligen vet jag int vad jag föränae mig av boken, lättläs, med humor, lite spänning och sorg, vill man lära känna författaren ska man läsa den.

kristina johansson

2010-08-16

Betyg

Mycket tänkvärd och boken kom så nära mig på ett sätt som sällan händer. En sann och naken bok som berör!

jenny modin

2010-08-14

Betyg

Det här en bok som satte ett spår i mitt hjärta. En sån där bok som det känns som att författaren någonstans tänkt på just MIG när hon skrev den, för att den passar så jäkla bra. Mia skriver från hjärtat ut i kaoset. Och jag älskar att hon har döpt sin hund till Lilja. Det säger något om henne.=)

M

Maria Stensson

2010-07-29

Betyg

Skrattade högt när jag läste Mias beskrivningar av vardagen som vi alla känner igen!!

Britt-Marie Kullin

2010-07-12

Betyg


Den här boken hade jag bara läst bra recensioner om. Och den motsvarade verkligen mina förväntningar.

Den var otroligt rolig, mycket igenkännande, väldigt utlämnade, och rörande.

Jag kan verkligen rekommendera den till ALLA.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg” - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )

Mia Dahlstrand

2010-06-14

Betyg

2010-06-14
En bok som man gråter och skrattar när man läser. Underbar, naken och ärlig! Peppande och trösterik. Det är ok att vara sig själv.

harriet karlsson

2010-05-20

Betyg

Så bra, helt avskalad, ingen prestige. Underbar, sorglig, igenkännande.

Camilla Forssén

2010-05-17

Betyg

Tycker om boken, även om andra halvan känns som upprepning. Men hon sätter ord på många känslor och trycker på att en mamma som mår bra är en bra mamma. Väldigt mycket av Tabita känns det som :-)
Rekommenderar boken vidare till mina vänner som har gått igenom skilsmässor.

Gunvi Lundqvist

2010-05-16

Betyg

Velar mellan stark trea eller tunn fyra.
Skäringer får sagt det mesta om sig själv både på gott och ont. Trovärdigt ja. Läsvärt jag vet inte, hade inga förväntningar heller därför är jag inte heller besviken. Bloggandet har/hade hon under kontroll i allafall, även om livet knappast alltid varit det. Gillade vissa uttryck hon hade och kunde känna igen mig i flera situationer. Särskilt hennes funderande över att vara light manodepressiv, det har jag även funderat på gällande mig själv.

J

Jonna Österlund

2010-05-12

Betyg

Rak och ärlig. Inga krusiduller. Lite upprepning när första halvan av boken sedan till viss del återkommer i bloggen, men jag rekommenderar boken varmt!!

Karin .

2010-05-10

Betyg

Mia Skäringers texter är så härligt befriande! Inser att jag inte riktigt är i målgruppen, mina två äldsta barn är vuxna och den yngste är 12 år, men det gör faktiskt inte så mycket. Det är även en befriande tanke att dagens ofta så ängsliga-för-att-vara-fel-småbarnsföräldrar kan få läsa att det är okej att vara människa.

I mitten av boken blev jag besviken på att bloggtexterna var en upprepning av den första delen av boken, samt att det var väldigt lätt att som "luttrad äldre mamma" le lite överseende åt vissa delar (speciellt de mest beskäftiga) ...

Boken får ändå en 4:a, för att den till största delen är så härligt och uppfriskande befriande!

Ullis N

2010-05-09

Betyg

Jag gillade bloggdelen mer än artiklarna. Hon har en fanstastisk förmåga att vara väldigt privat - och samtidigt väldigt allmängiltig. Det privata blir heller aldrig kletigt utan jag tror henne när hon säger att syftet är att vi andra ska förstå att man duger även om man inte är fullkomlig.
Det som drar ner är språket, inte att det är grovt, utan det som skiljer det från en skönlitterär bok - de poetiska meningarna, det subtila språket etc.

Johanna Galenpanna

2010-01-15

Betyg

Den här boken var lite av en överraskning för mig. Mia Skäringer var för mig en ganska okänd person, och humorn i de enstaka sketcher jag har sett av Mia & Klara har inte alls fallit mig i smaken. Men boken hon har skrivit tyckte jag väldigt mycket om. Hon skriver rakt från hjärtat och för mig är det hög igenkänningsfaktor på de tankar hon skriver om. Jag önskar att jag också kommer dit någon gång.

Anna Mätlik

2009-12-05

Betyg

Skriven med känsla. Härlig! Ger sådan inspiration att strunta i alla upplevda, självpålagda krav hur allt ska vara. Tänk att bara få vara som man är! Jag älskar den mamma, partner, vän, kvinna, människa hon står för!!