Ljudbok

Dykaren

Östlundh, Håkan

| 2012

Flag from sv

208


Det är en ovanligt varm höst på Gotland, långt in i september dröjer sommarvärmen kvar. Två småpojkar, som åkt på badutflykt till ett gammalt vattenfyllt kalkbrott, gör en makaber upptäckt. Några meter under ytan flyter liket av en dykare. Det verkar först vara en olycka, men vid en närmare undersökning upptäcker man att han inte drunknat i kalkbrottet utan dränkts i ett badkar. Under tiden pågår en annan ovanlig utredning vid Gotlandspolisen. En ung kvinna har anmält att hon sjutton år tidigare sett sin far slå ihjäl en ung kvinna i Frankrike. Problemet är att hennes minnen har dykt upp i drömmen. Trots vagheten i hennes vittnesmål påbörjar man en utredning, och det visar sig att hennes uppgifter stämmer kusligt väl överens med ett mord i Frankrike vid samma tid. Men minns hon verkligen allt, eller ligger det mer bakom? När härvan av ledtrådar reds ut avslöjas mörka hemligheter som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2018-05-28

Betyg

Känns på många sätt realistisk. Det är mycket av det hankande och de detaljer jag tänker mig att polisarbete innebär. Och att poliser inte är ofelbara utan stressade och påverkade av händelser de gått igenom i livet. Det tycker jag porträtteras på ett bra sätt. Jag märker också att jag dras med i huvudkaraktärens personliga konflikter och blir irriterad och ledsen med honom.

Jan Banan

2015-02-12

Betyg

Jag gillar Östlundh! Han levererar alltid trovärdiga historier med en hel del värme. Det kanske inte är de mest händelserika deckare man kan läsa, men de är alltid välgjorda och man vill ha mer. Stabil 3:a!

H

Harriet Axelsson

2015-01-22

Betyg

Har lyssnat på boken. Rätt spännande intrig. Inget mästerverkeftersom jag ger den en tvåa. Men jag lyssnade färdigt....

Eva Möller

2015-01-07

Betyg

En stark trea. En kul historia men den tappade lite på slutet.

Kerstin Hellgren

2013-10-11

Betyg

Spännande att lyssna på. Intrigen är också bra!

Pia Stendahl

2013-01-04

Betyg

Jag dras genast med i handlingen av fyndet som de två pojkarna hittar och när jag senare får läsa om kvinnan som plötsligt kommer ihåg vad hennes pappa gjort för sjutton år sedan, då är jag fast.

Författaren väver samman de två historierna på ett spännande och trovärdigt sätt. Till en början tycks historierna inte ha någon koppling till varandra men givetvis har dom det.

Det är många trådar som löper kors och tvärs genom boken men det blir aldrig svårt att hålla isär alla trådarna och inte heller att förstå deras samband.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.

Rasmusmatte .

2012-11-03

Betyg

Gillar Håkan Östlundhs deckare.

Marita Ryen

2012-10-04

Betyg

En lättsmält deckare. Bra uppläsare. Betyg en svag 4:a.

Helena Rasmusson

2012-06-17

Betyg

Bra intrig, men lite seg. Trevliga personskildringar. Helt ok och läsvärd, men ingen jätte upplevelse!

Kitty Cat

2011-11-08

Betyg

Väldigt spännande och trevlig läsning!

M

Monica Brandts

2011-09-13

Betyg

Underhållande. Vinner kanske inget pris för bästa intrig, bästa språk eller djupaste innebörd ... men det är underhållande och spännande för stunden.

K

Karin Karlsson

2010-05-27

Betyg

Läste hans första bok i serien för någon månad sen och den var bra, men den här var ännu bättre. Spännande och inte alls förutsägbar. En bra deckare helt enkelt!