Dunning-Kruger-effekten

Stoopendaal, Andrs

| 2021

Den namnlse huvudpersonen och hans flickvn Maria har bjudit vnnerna Otto och Agnes p middag. Otto och Agnes r mycket olyckliga d deras katt Frodo har rymt eller mjligen ramlat ut genom fnstret. Middagen r redo. Dramat kan ta sin brjan. Dunning-Kruger-effekten kan lsas som en bildningsroman eller antibildningsroman, det r upp till lsaren. Romanen utspelar sig under ngra varma sommarmnader 2018. Huvudpersonen lser den kanadensiske psykologen Jordan B. Petersons 12 Livsregler: Ett motgift mot kaos, ltsas att han r frfattaren Michel Houellebecq, via vad han kallar Houellebecq-tnkandet, influeras av filmen Blade Runner 2049 och fastnar i en vanfrestllning om att flickvnnen Maria kanske i grund och botten r en android eller mjligen bara en hallucination. Efter tv diktsamlingar tervnder Andrs Stoopendaal med besked till romanen. Termen Dunning-Kruger-effekten...

Matts Hildn

2024-08-25

Underhllande, trots en smula personligt meta-perspektiv.

Henrik Johansson

2023-12-20

Jag har en fix id om att jag mste lsa klart en bok jag pbrjat. Fr det mesta inget problem, men den hr var en utmaning. Lite fr pretentist eller s r det jag som helt enkelt inte fattar.

Jimmy Hjort

2022-02-15

Jag knde igen mig och skrattade t mycket hr. En bok som hlls samman av sin ton, av den inre rsten.

Torbjrn Nilsson

2022-01-22

Vldigt rolig, underhllande och annorlunda bok!

Nina Gustafsson

2022-01-10

Jag fastnar inte alls i denna roman trots dess mnga samtida referenser och ironi. Jag blir mest uttrkad. Kanske inte p rtt humr?