Dunkel skog

Krauss, Nicole

| 2019

Flag from sv

8


Kritikerhyllad romanförfattare tillbaka med starkt dramaJules Epstein bryter plötsligt upp från sin luxuösa tillvaro i New York. Han tar sig till hotell Hilton i Tel Aviv, men sedan hörs han inte av. Spåren leder till en nergången lägenhet i staden. Hans portfölj hittas senare i det karga ökenlandskapet i närheten av Masada. En författare med skrivkramp lämnar man och barn i Brooklyn och reser till Israel. Hon hoppas att barndomsminnen från vistelser på hotell Hilton i Tel Aviv ska väcka skrivlusten igen. Men väl på hotellet blir hon kontaktad av en professor i litteratur, som anförtror henne en stor hemlighet; Franz Kafka dog inte i Wien 1924 utan tog sig till Israel och framlevde sina dagar under taget namn. Han lämnade efter sig aldrig tidigare kända texter. Nu vill professorn att författaren ska ta sig an dessa för publicering.   Dunkel skog är en roman som fångar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Alice

2019-11-23

Betyg

Svag tvåa. Första boken jag läser med den här författaren och är enormt besviken. Boken är för filosofisk och intellektuell och den fångar inte mig. Får en tvåa för att visst är väl språket bra.

J

Betyg

Gripande, fängslande & stark!

Engelska Väninnan

2019-02-20

Betyg

Till slut får jag nog av smarta meningar om tillvarons förvirring. Tankarna intresserar mig inte, den så kallade romanen är knastertorr. Som berättelse är romanen ett stort fiasko.