Dumas-Klubben

Den professionelle bogjæger Lucas Corso er specialist i - med mere eller mindre fine metoder - at fremskaffe sjældne udgaver til liebhavere, men da han får til opgave at sammenligne tre udgaver af De ni døre, en satankultbog fra middelalderen, begynder der imidlertid at ske mærkelige ting i hans liv. For hvorfor krydses hans vej ustandselig af mennesker, der har en forbløffende lighed med personerne i De tre musketerer, hvilken rolle spiller et hidtil ukendt originalmanuskript til kapitel 42 i Alexandre Dumas' kendteste roman, og er det en tilfældighed, at flere ejere af sjældne bøger pludselig kommer af dage?

Djävulen, finns han? Hon? Den?

I Dumas-klubben får jag vibbar från bland andra Ruiz Safon, där också verkligheten blandas upp med det skönlitterära, och där gränserna mellan fiktion och realitet suddas ut. Vad har egentligen Alexander Dumas originalmanuskript att göra med boken där det sägs att djävulen graverat bilderna? Vem är den mystiske mannen som förföljer Lucas Corso, och vem är flickan som utgör sig för att vara Irene Adler?

Jag tycker tyvärr det är lite rörigt emellanåt, och slutet gör mig missnöjd. Har verkligen ens något med något annat att göra? Språket var lite svårt för mig, och jag önskar att jag hade läst den svenska översättningen istället.

Har mycket svårt att bortse från den objektifierande och stereotypa kvinnoskildringen. Hade gett den en 3:a annars.