Dubbelgångaren

Saramago, José

| 2003

Flag from sv

68


Tertuliano Máximo Alfonso är en frånskild gymnasielärare i historia och lika deprimerad som uttråkad. När han en dag hyr en film för att förströ sig upptäcker han till sin fasa att en av skådespelarna är en exakt kopia av honom själv, in i minsta tonfall och gest. Efter ett intensivt sökande står så de två männen öga mot öga, och frågorna hopar sig: Vem föddes först? Vem ska dö först? Och slutligen – vem är originalet och vem är kopian? Dubbelgångaren av nobelpristagaren José Saramago är en mångbottnad roman, fylld av humor, ironi och berättarglädje.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Per Englund

2015-06-11

Betyg

Jag har svårt att bestämma om jag hatar eller älskar språket som används i boken-

Kenneth Olausson

2012-10-17

Betyg

En dag förstår Tertuliano Máximo Afonso att han har en dubbelgångare, dvs en person som är identisk lik honom. Till det yttre, vill säga. Kring detta väver Saramago en intelligent väv där händelsernas gång leder till nederlag och död. Och med ett öppet slut, även om det antytts här och var i boken, som visar oss att våra livsval (för)följer oss.

Gun Petersson

2012-02-09

Betyg

Fascinerande och underhållande berättelse. Lite för långsam och utdragen emellanåt.

M

malin norbäck

2011-11-23

Betyg

Jättebra bok, lite udda förstås! "Blindheten" och "Dubbelgångaren" är Saramagos bästa böcker i mitt tycke. Spännande historier, fängslande personporträtt i kombination med Saramagos vackra och speciella språkstil.

A

Annika Sjöström

2009-11-19

Betyg

läst på svenska