Dubbelfel

Shriver, Lionel

| 2009

Flag from sv

52


När Willy Novinsky möter Eric Oberdorf är hon en stigande stjärna på tennisens rankinghimmel. Hon har spelat sedan barnsben och tennisen är hennes enda kärlek i livet. Eric är på många sätt hennes motsats. Han spelar inte av kärlek till sporten, utan för att han ser tennisen som en möjlighet att tjäna pengar. På planen är de rivaler och tävlar mot varandra, utanför planen blir de äkta makar. Till en början är äktenskapet harmoniskt och deras karriärer följer den bana de först slagit in på. Men så börjar de tävla inbördes om vem som ska lyckas först. För Willy händer det som inte får hända: hon ramlar och skadar knät. Medan hon går igenom rehabilitering sjunker hon på rankingen, medan Eric klättrar allt högre, ända upp till US Open. Willy klarar inte att glädjas åt hans framgångar, utan känner bara bitterhet och avundsjuka. Rivaliteten från tennisplanen flyttar in i deras äktenskap och förgiftar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Terese Olofsson

2019-11-16

Betyg

Jag älskade den här boken lika mycket som Shrivers andra böcker. Har tidigare läst Vi måste prata om Kevin och Dagen efter. Språket är som alltid fantastiskt broderande och detaljrikt, historien berörande och brännande, karaktärerna trovärdiga och dialogen flytande och självklar.

Jag grät när jag slog ihop den. Det här var nämligen som att läsa 368 sidor om mitt eget liv, där jag är Eric och mitt ex är Willy.

Boken rekommenderas varmt, men föreställ dig ingen feel good-historia.

Anna Hedenstedt

2016-08-04

Betyg

Blev inte uppslukad så direkt som av hennes andra böcker, men sedan hittade jag in i hennes berättelserytm. Shriver skulle kunna få mitt ordinära liv attbli intressant läsning!

Izabela Horn

2015-12-12

Betyg

Shriver Lionel har skrivit två böcker som jag älskade därför hade jag höga förväntningar på Dubbelfel. Dubbelfel var inte i samma klass som hennes tidigare böcker men jag fångades ändå av Shriver Lionel beskrivningar av ett komplicerat relation mellan Erik och Willy i tennis miljö.

Malin H

2011-02-02

Betyg

mitt största problem med boken var att man som läsare på sida ett förstod hur det skulle sluta. ingen överraskning alls. plus att karaktärerna var så platta. jag kan förstå konkurrens som känsla. men inte på detta övertydliga sätt.

Natasha Illyés

2010-03-30

Betyg

Jag vet inteförfattaren vill berätta om relationen mellan makar eller om hur det är att koppla ihop sin person med det man gör. Kanske handlar dubbelfel om den sportande elitens kval? Kyligt skriven utan kärlek till karaktärer eller handling

Ullis N

2010-02-01

Betyg

Jag tyckte att det var svårt att få grepp om karaktärerna. De sista 100 sidorna tog det sig och det var först då som deras relation började beröra mig. Kanske så pass att det skulle ha fått en fyra om det vore för att jag är totalt ointresserad av sport!