Ett triangeldrama som utspelar sig mellan en mamma, en dotter och en sjukdom. Aldrig förr har Alzheimerns framfart beskrivits så här. Det är en bok man skrattar och gråter sig igenom. En djupt tragisk och på samma gång avväpnande rolig skildring av en gammal kvinnas väg in i glömskan och dotterns enträgna försök att hålla en dialog vid liv. Marie Peterson är kritiker och kulturjournalist. Med Du tror du vet allting debuterar hon som författare.
Det här var en rolig bok om Alzheimer! Och sorglig, självklart. Men eftersom dottern är författare och litteraturkritiker, så noterar hon förändringar i moderns språk, och tecknar själv ner en massa intressanta iakttagelser. Så småningom växer en bild fram av deras relation, som ger en fin bakgrund. Jag tyckte hemskt mycket om boken!
Gripande och sorglig roman om en medelålders dotter och hennes dementa mamma. Texten är engagerande och med en viss humoristisk underton som jag tyckte mycket om. Dock tycker jag att Marie Peterson blandar in lite väl mycket svårläst filosofiska meningar- för att den helt ska tilltala mig.
Men en stark 3:a är boken absolut värd att få i betyg!