Drottningen

Moström, Jonas

| 2024

"Historien är spännande och fantasifull med invävda aktuella samhällsfrågor." BTJEfter invigningen av en kontroversiell pappersfabrik i Sundsvall försvinner Sveriges miljöminister spårlöst. Påföljande morgon hittas han nedgrävd i en dynghög på en grisfarm i den lilla byn Bråsjö i Medelpad, endast skallen sticker upp ur marken och ansiktet har blivit angripet av afrikanska soldatmyror. Polisens misstankar riktas genast mot en grupp klimataktivister och snart kallas Nathalie, Johan och de andra i Nationella gärningsmannaprofilgruppen in, trots att Johan egentligen är pappaledig.På Stockholms slott nås Hennes Majestät Drottningen av nyheten om mordet. Det tvingar henne att göra upp med ett förflutet som hon helst hade velat glömma och ge sig ut i en verklighet där endast den starkaste överlever.Samtidigt som ett till offer hittas får Nathalie och Johan det allt...

Det här är den elfte delen i serien om Nathalie Svensson och Johan Axberg. En serie som jag tycker blir bättre och bättre.

Den här gången får duon ett riktigt knivigt fall där bland annat Sveriges miljöminister försvinner spårlöst och sedan hittas mördad på ett väldigt spektakulärt sätt.

Snart är både Nathalie och Johan inblandade i utredningen och de jagar en hänsynslös mördare.

Den här boken alltså. Oj oj oj. Jag har varvat läsning i bok med ljudbok och den var otroligt svår att släppa. Dessutom är den här delen läskigare mot tidigare delar upplever jag. Vissa delar är så in i Norden detaljerat beskrivet att jag fick spola förbi för att det var en aning för läskigt och groteskt.

Jag tycker att ”Drottningen” är en av de bästa böckerna i serien. Jonas har lyckats få till en spänning som håller i sig från första till sista sidan och en oförutsägbarhet som gör att jag luras gång på gång när jag gissar på vem som är skyldig.

Snyggt uppbyggd och en bladvändare. Boken går snabbt att läsa trots sina 576 sidor. Gillar att följa Nathalie och Johan både i deras privata liv och deras arbete. Det blir en bra mix och balans av båda delarna.

Galet bra, missa inte för sjutton!