Drömmen om Elim

Olsson, Vibeke

| 2016

Flag from sv

19


Drömmen om Elim är drömmen om gemenskap och ett annat sätt att leva i 1980-talets Stockholm. Här inbjuds till upptäckargrupper och julfester, och alla hjälps åt med att baka och städa. Kyrkans café i hörnet mellan Storgatan och Styrmansgatan är en mötesplats där vem som helst är välkommen. Ann-Charlotte kavlar upp ärmarna i caféet, och hennes man, pastor Andreas, är nästan beredd att gå hur långt som helst för att hjälpa samhällets utstötta. Men Simon och Kicki tycker att det går för långt. Börjar inte församlingen mer och mer likna ett psyksjukhus? Lily tänker på gamla tider medan hon putsar på de gamla silverskedarna i köket. Och precis som flera andra oroar hon sig över Malena. Det är något med henne som inte stämmer. Drömmen om Elim är en roman om vad som kunde ha hänt - eller vad som kanske hände - i en av alla frikyrkoförsamlingar i Sverige på 1980-talet.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Åsa G

2017-04-20

Betyg

Vibeke Olsson har skrivit några av mina favoritböcker (Molnfri bombnatt och serien om Bricken), och även den här lät som den hade ett intressant tema. Men blev lite besviken, den fångade inte intresset och persongalleriet var inte så intressant.

Å

Åsa Arveberg

2016-07-06

Betyg

Även att jag inte är troende så är det intressant att läsa om livet i kyrkan och alla dessa levnadsöden.

My.loved.books

2016-05-09

Betyg

En Fin bok :)

Minna Matson

2016-04-13

Betyg

Jag gillar verkligen Vibeke Olsson som författarinna, men den här blir lite...platt. Jag engagerar mig inte i kyrkan, i människorna, i problemen, Deras liv pågår bara i periferin. Säkert mer intressant och igenkännande om man har tillhört någon frikyrka.