Drömmar om rosor och eld

Johnson, Eyvind

| 2002

Flag from sv

69


Scenen är Frankrike under hugenottstridernas efterdyningar. Kardinal Richelieus makt växer och når också den lilla stad där Urbain Grainier är präst. Med sin andliga mognad och ärlighet är han ett hinder för de höga herrarna och deras planer, och hans rykte som kvinnoförförare kommer väl till pass. Obönhörligt anklagas Grainier för att vara djävulsbesvärjare och uppdragsgivare åt den hord av demoner som nattetid besöker nunnorna och förleder dem till ljuva synder. Eyvind Johnson (1900-76) är arbetarpojken från Norrbotten som blev en stor europeisk romanförfattare. Han tog sitt inträde i Svenska Akademien 1957 och fick Nobelpriset i litteratur 1974 (tillsammans med Harry Martinson).

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Conny J

2011-05-26

Betyg

Eyvind Johnson är defenitivt en av de största namnen i världslitteraturen! Han berättar med elegans, tar oss till spännande miljöer och man vill inte sluta läsa.
Drömmar om rosor och eld är en mustig berättelse om 1600-talets Frankrike. Stridigheter och konflikter och mycket mänsklighet. Stort!

Nanna Naumann

2010-12-21

Betyg

När jag väl gav boken en chans slukade den mig. Eyvind Johnson har ett fantastiskt och säreget språk som får varje berättelse att lyftas över verkligheten. Mycket vacker läsning.