Drömfångaren

Lindell, Unni

| 2001

Flag from sv

240


Nittonåriga Therese Geber har varit på konstutställning tillsammans med sin tvillingsyster och två väninnor. Efteråt går de till serveringen för att ta något att dricka. Utanför står en man och betraktar dem genom fönstret. Han har följt efter Therese i smyg och dessförinnan studerat henne genom lägenhetsfönstret där hon bor. Dagen därpå hittas hon mördad i hamnbassängen i Oslo. Inom kort försvinner en femårig flicka i samma område. Rädslan sprider sig bland folk och massmedia hjälper till att piska upp stämningen. Kriminalkommissarie Cato Isaksen leder mordutredningen under stor press. Han har flyttat tillbaka till exfrun Bente och har svårt att få tiden att räcka till för alla. Den eftersökta mördaren...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2020-05-15

Betyg

Lite rörigt är det, inte minst Cato Isaksens privatliv som aldrig upphör att förvåna. Kan en vuxen man bära sig så dumt åt? Tja, kanske. Denna andra del i serien är klassisk deckarläsning, men med ett mycket abrupt och slarvigt slut. Men jag fortsätter nog med serien, det kanske tar sig.

L

Lotta Strandberg

2016-07-18

Betyg

Spännande slut framför allt, lite segt imitten. Första boken jag läst som ebok i min nya läsplatta, en positiv upplevelse, lite förvånande.
Cato är en spännande figur, med alla kvinnor, barn och besvärligheter. Ska bli ett nöje att följa honom vidare. Välskrivet!

P

Pernilla Ohlsson

2012-08-04

Betyg

Bra och lättläst, men slutet kom lite hastigt därför fick den "bara" en 4:a.

Monika W

2011-04-29

Betyg

Något bättre än en dussindeckare, i alla fall vad gäller svårigheten att gissa mördaren. Det var inte helt solklart, men det kan ju också bero på mängden människor som blandades in i leken. Språkmässigt tycker jag det var klart under medel, mycket upprepningar blev det och är det bara jag som tycker att små barn i böcker pratar väldigt vuxet? Det stör mig nästan mer än mansgrisen Cato Isaksen. Måste poliser i deckare alltid vara alkoholister, mansgrisar, känslomässigt handikappade och helt enkelt bara på dekis? Fast nu måste man ju bara fortsätta läsa serien för att få veta vad som händer Cato och hans familj(er).

A

Anna Lidin

2010-07-23

Betyg

En utmärkt sommarbok där sidorna rinner fram. Inget behov av tysta omgivningar eller längre lässtunder för att kunna hitta tråden, fastna i berättelsen eller kunna fokusera. En lättsmält deckare helt enkelt!