Drömfångare

King, Stephen

| 2002

Flag from sv

490


Det var en gång i staden Derry fyra pojkar som gjorde något otroligt modigt. Utan tvekan något bra, kanske till och med något fantastiskt. Något som förändrade dem på ett sätt som de aldrig riktigt skulle komma att förstå. Tjugofem år senare har pojkarna blivit män med egna liv och egna problem. Men banden dem emellan består. Varje höst träffas de fyra i en stuga i Manie för att jaga. Men detta året kommer en främling till stugan. Han har gått vilse, är förvirrad och nära nog förfrusen och mumlar gång på gång något om ljus i skyn. Hans osammanhängande yrande visar sig vara oroväckande klarsynt. Innan de vet ordet av är männen inbegripna i en gastkramande kamp mot varelser från en annan värld. Deras enda chans att överleva finns förborgad i deras gemensamma förflutna och i drömfångaren.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marita Ryen

2015-07-24

Betyg

Börjar segt men blir otroligt spännande. Dock är historien rätt så knepig och långdragen emellanåt.

Jasmina <3

2013-11-12

Betyg

Omläsning mitt förra betyg var då inte rättvist utan denna gång får den helt klart en 3a men denna bok kan ja då inte rekommendera tyvärr...

Josefine Ejebjörk

2011-08-18

Betyg

Inte imponerad på King som jag annars tycker riktigt bra om. såg filmen efteråt och den var ännu värre.

F

Freddy K

2010-03-28

Betyg

Nog för att King ofta är långrandig, men här slår han något nytt rekord. Boken står nästan stilla stundtals och han tar alldeles för många sidor på sig att berätta historien. Har en del poänger och är definitivt obehaglig, med fokus på äckel päckel, men det är överlag en svag King.

Hanna Olsson

2009-09-12

Betyg

Bättre karaktärsporträtt är ju svåra att finna. Som oftast är historien vild och galen men ändå lyckad på nåt jävla vänster, och varenda människa känns fullkomligt verklig. Rekommenderad - men undvik filmen.