Drömbokhandeln

Cossé, Laurence

| 2012

Flag from sv

164


Den före detta vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca öppnar en minst sagt ovanlig bokhandel, där deras litterära drömmar kan få fritt spelrum. De gör uppror mot bästsäljarhysterin genom att bara erbjuda bra romaner: ett stort antal litterära mästerverk har valts ut av en topphemlig kommitt bestående av likasinnade litteraturkännare. Till Ivans och Francescas förvåning visar sig drömbokhandeln bli en succ. Men då börjar också problemen. De utsätts för anonyma hot och giftiga kommentarer om bokhandeln på internet, men när tre av de åtta medlemmarna i den hemliga urvalskommittn blir attackerade, bestämmer de sig för att kontakta polisen. En efter en faller de olycksbådande pusselbitarna på plats och det blir alltmer tydligt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2017-02-23

Betyg

Mysig pärla där jag som läsare kan känna in varenda arom från trikolorens hemland. Läs den!

Monika W

2015-02-11

Betyg

Bara titeln gör ju att man vill läsa den här boken och det var nära att jag valde den i utmaningen Böcker om böcker för något år sedan, men av någon anledning så blev det inte så. Därför blev jag ändå lite glad när det visade sig att den blev boktokarnas val, även om jag inte la min röst på den. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/02/drombokhandeln-av-laurence-cosse.html

Kristina Blom

2015-01-08

Betyg

Läste ej ut den.

M

Maria Linder

2014-11-15

Betyg

Början var förvirrande med tanke på titeln, det kändes mest som en deckare. Sedan kommer storyn Om bokhandeln igång, och då är det mest en roman/detektivroman. Gillar den! Dock inte en helt enhetlig genre, men det spelar inte så stor roll.

Anna Granström

2014-11-14

Betyg

Mysig typisk fransk bok, men jag hade ändå förväntat mig någon mer twist.

SteffySivA .

2014-09-25

Betyg

En bok om passionen för bra litteratur. Fin historia och fin bok. Jag gillade den! Fick En ökad lust att läsa tack vare denna bok vilket jag uppskattar.

S

Stephanie G

2014-07-10

Betyg

Jag gillade mitten av boken. Då fanns det ett flyt i den som saknades i övriga delarna. Deus ex machina är ett enkelt sätt att få slut på en bok om man inte vet hur den ska avslutas. Det är dock ett väldigt tråkigt sätt och det drar ner betyget. Det positiva med boken är väl listan över böckerna i slutet som fanns på Au Bon Roman, den är något att gå vidare med.

Jasmine Ågren

2014-04-20

Betyg

Tyckte att den var ok, men hade lite svårt vem berättarjaget var. Slutet föll platt och jag blev lite besviken på omslaget. Boken handlar om bra romaner och de rabblar upp en massa titlar och sen så är omslagsbilden en vanlig bokhandel med dessa "bästsäljande" titlar som djävulen bär prada.

Sofia Grundtman

2014-02-17

Betyg

"Vi vill ha böcker som inte väjer för tillvarons tragik eller livets dagliga mirakel, böcker som gör att vi åter kan fylla lungorna med frisk luft."

D

Betyg

Spänningsroman med boktema - inte helt olik vindens skugga. Cosse är på korståg mot kommersialiseringen av bokvärlden, relativism och förflackning av kulturen men intressant nog ser hon roten till det onda hos vänstern ... Min uppfattning är ju snarast att det är tabu att läsa romaner om de inte är skrivna av Ayn Rand på den andra kanten...

Nettan Holmér

2013-10-05

Betyg

Svår att komma in i men när de väl börjar berätta om vad som hänt vänder det. Trodde det skulle vara svårt att hålla uppe historien men den höll trots att jag tyckte att den " hemliga" berättaren kunde kommit fram tidigare!

E

emmakicki

2013-09-30

Betyg

Inte alls lika bra som jag hade förväntat mig. Den var trivsam men inte tillräckligt för en feel-good bok och den var inte heller så spännande som den kanske hade kunnat vara. Men helt okej.

C

Carina Nordgren

2013-08-16

Betyg

Ger många bra tips på god litteratur att fortsätta förkovra sig i

Alekzandra K.

2013-05-04

Betyg

Mystiken kring bokhandelns mottagna kritik utgör spännande läsning, om än lång och välfylld av franska namn. Pretentiös på ett bra sätt.

Tove Skarstedt

2013-04-19

Betyg

Jag skulle ju så hemskt gärna vilka tycka om den här boken! Det är tyvärr helt omöjligt. Det pratas och pratas på ett överpretensiöst sätt och det hela är olidligt konstruerat. Har inte tid för sånt. 100 sidor blev det, får räcka så.

Linnea Fields

2013-04-01

Betyg

Håller med tidigare kommentarer. SÅ rolig idé, hade kunnat vara idealboken för bokälskare, men blir definitivt pretentiös. Man får känslan av att boken enbart är skriven för att ge en plattform för författaren att namedroppa sina favoriter.

Maria Lennartsson

2013-04-01

Betyg

Tyvärr tråkigt pretentiös.

A

Annika Winning

2013-03-01

Betyg

Intressant idé, men nä... Stolpigt språk, märkligt odramatisk trots dramatiken, haltande. Bokhandeln är fin, men boken inget att lägga tid på.

Eva Sandhammar

2013-02-17

Betyg

En fängslande historia som får en stark fyra. Extra plus för bokförteckningen i slutet.

Heidi T

2012-10-14

Betyg

Jag gillade boken, men hade önskat att känt igen fler av titlarna i bokhandeln (synd att det mest var franska), påminde mig om Vindens skugga men inte riktigt lika mörk och mystisk!

Marita Ryen

2012-09-29

Betyg

En charmig bok men tyvärr lite långtråkig.

Ullis N

2012-09-27

Betyg

Så trist att inte få ge denna bok en femma. Det vackar omslaget, det faktum att det handlade om bokälskare och böcker....men nej. Den höll en svag fyra nästan hela vägen, men när jag stängde boken blir det istället en stark trea.
Jag tror att boken gett så mycket mer om jag åtminstone kännt igen hälften av alla franska titlar och författare. Sen störde jag mig på det hemiliga berättarjaget som framkom först i slutet vem det var. Förstod inte riktigt syftet med det berättargreppet och det blev ett litet antiklimax.

Lars B.

2012-09-24

Betyg

Som en litterär Dan Brown, fast då snackar vi om drivet. Språkligt spelar Cossé i en högre division. Mängder av litteraturtips, även om det blir en gigantisk fransk slagsida. Tappar lite fart på slutet, men för bibliofilen är Drömbokhandeln omistlig!

Annika Olsson

2012-09-05

Betyg

Den här var inte som jag hade tänkt mig. Trodde på en feel-goodbook... Men lite mysig är den ändå. Tänk att få inreda sin egen drömbokhandel.

Catta Cat On Hat

2012-08-27

Betyg

Man kan förlora sig i den och genast sakna den när man slutat läsa. Underbar bok!

Anna Eriksson

2012-07-26

Betyg

Kul med en bok som handlar om en bokhandel och böcker men jag kände ändå inte att boken ryckte tag i mig på det sätt jag önskade. Blev inte riktigt vän med vare sig karaktärer el handling

Ulla Englund

2012-07-18

Betyg

Den här boken har jag läst när jag var i bokslukaråldern; uppslukad, hastigt och girigt. En stark 4:a.