Fjortonåriga Lyma avskyr skolan och gömmer sig från socialtjänsten i sin mormors gamla torp i skogen. I källaren hittar hon en trumma som låter henne resa till en annan värld, en värld full av uråldriga andar. Men alla andar är inte av godo ...Drömsamlaren är en modern äventyrsroman inspirerad av forntidens mysterier. Denna första del handlar om två ungdomar och deras resor till andevärlden.Utlåtanden"Magisk värld, fantastiska karaktärer och riktigt spännande! Jag gillar speciellt hur berättelsen blir mörkare och mörkare ju längre man läser. En riktig nagelbitare ända till slutet. Rekommenderar varmt denna bok!" - Alexander"Jag läste ut Drömsamlaren på bara några dagar! Boken fångade mig och höll mig otroligt nyfiken på vad som skulle ske att jag inte kunde släppa den ifrån mig. Den är skriven på ett sådant sätt att det var lätt att drömma sig bort och in...
Jag dras rakt in i boken. Vid första meningen. Språket är vackert, melodiöst. Handlingen och karaktärerna fångar mig och drar mig in på en slingrande resa. En saga som skildrar det vackra och det fula i vår värld och världar bortom vår. Ur drömmar, sägen och mytologi har författaren vävt ett äventyr som du vill följa längre.
Precis min typ av bok. Lättläst och mycket spännande. Jag är också väldigt intresserad av vikingatiden och asatron och har aldrig läst en svensk fantasy förut. Så stort plus!
4w
Tack Albin för en läsning som tog mig in till en värld magi och äventyr! En bok jag rekommendera för både stora och små!
Fantastisk bok! Drömsamlaren bjuder in läsaren till ett universum & möte med intressanta karaktärer man inte kan få nog av. En spännande & fin historia. Författaren förmedlar genom sitt målande tilltalande språk en innerlighet & ett djup i berättelsen som påminde mig om författaren Michael Ende när han var som bäst. Rekommenderas starkt och väntar på uppföljaren! :)
Drömsamlaren bjuder på fängslande sträckläsning, nutida miljöer med besök i andra dimensioner och höll hela vägen fram, väntar med spänning på en fortsättning.
Magisk värld, fantastiska karaktärer och riktigt spännande!
Gillar speciellt hur berättelsen blir mörkare och mörkare ju längre man läser. En riktig nagelbitare ända till slutet. Rekommenderar varmt denna bok 😌
Tidigt förstod jag att detta var ett äventyr som jag ville ut på. Sidorna var som stadiga kliv, in i mysteriumet och jag blev bortförd på en resa som skapade en stark nyfikenhet kring vårt forna arv av runor och magi i Sverige. Kan varmt rekommendera boken till alla fantasy-älskare. Påminde mig om 'Eragon'. Också en bra fantastybok :)