Drömmagi

Sorgen ligger som ett mörkt täcke över Sebastians liv efter olyckan. Nätterna kantas av mardrömmar och dagarna är fyllda av ständig smärta. Inget i livet känns ljust längre. Inte förrän Moa, en kvinna han aldrig tidigare mött, dyker upp i hans drömmar.Moa har precis flyttat in i sin nya lägenhet och känner sig redo för att äntligen slå sig ner någonstans efter flera år på resande fot. Det hon inte räknar med att finna mannen i lägenheten bredvid. En man som bär på smärta värre än hon någonsin känt förut. Hon vet att hon inte borde, men hon kan inte låta bli att försöka hjälpa honom. Drömmagi är en varm, romantisk novell om hur drömmar kan läka sår och att våga tro på livet igen.

💜💜💜💜💜

sannareads

2019-12-04

“Drömmagi” av Gabriella P.Kjeilen är en vacker berättelse som handlar om Sebastian och Moa, två personer som träffas i en dröm.

Novellen är fylld av sorg, kärlek, hopp och förtvivlan. Jag tycker Kjeilen har porträtterat Sebastians sorg otroligt väl då den känns så otroligt verklig, den skär verkligen hjärtat.

Dock finns hoppet som en röd tråd genom hela betygelsen, vilket ger berättelsen värme.

⭐️ ”Drömmagi” får av mig 5/5!

Tack till Seraf för e-novellen.

Jennifer Johansson

2019-09-26

Tack Seraf Förlag för fint recex!

Drömmagi handlar om Sebastian som aldrig kan sova en natt utan mardrömmar om hans förflutna. Men en natt kommer Moa in i hans drömmar, och vänder upp och ner på hela hans värld.

En novell om att våga älska och leva igen efter en svår tragedi. På sina ynka knappt 40 sidor så känner jag med karaktärerna och önskar så att det var mer än en novell.

Det som är spännande med paranormal romance är att det egentligen kan handla om vad som helst. Kanske är det mest vanliga som folk tänker på vampyrer och någon mer Twilight-liknande historia men Gabriella P. Keijlen visar med den här novellen att det inte alls behöver handla om mytiska varelser utan kan handla om vanliga människor, där vissa kanske har extra förmågor.

Drömmagi är en mysig novell med mycket känsla. Jag älskar att den behandlar allt från stor sorg och förlust, till mystik, till minnen, till kärlek och till att lära känna någon ny. Novellen ger idén att vi läker medan vi sover en helt annan innebörd. Känslan av att kunna ge sig hän något utan att behöva bry sig för att det inte finns i det verkliga livet.

Jag känner med både Sebastian och Moa i den här novellen och jag gillar dem båda också. Det är lagom med två personer och lite bifigurer i en sådan här lång novell för då tas inte fokus bort från dem och det blir inte så förvirrat för läsaren. Det betyder också att man får lite större möjlighet att lära känna dem och jag tycker att Keijlen lyckas jättebra med att få fram karaktärernas personligheter.

Språket är bra, och passar genren. Handlingen är full av känslor och om man är rädd för att romance bara ska handla om sex är det här en novell som är en väldigt bra ögonöppnare. Jag vill veta mer om vad som händer med Sebastian och Moa och vill väldigt gärna uppleva fler drömmar.

D

Denise Kylvik

2019-05-30

Jag gick in i Drömmagi med få förväntningar - en så kort beskrivning ger en sällan en bild av vad man har att vänta.
Trots sitt korta format levererar denna novell många känslor. Jag känner sorg, medkänsla, lidande och ömhet. Den är något bitterljuv, då Sebastian var med om bland det värsta en person kan uppleva och man förstår varför han inte känner någon mening med vardagen, längre. Moa är en total motsats och jag skulle ha älskat att se deras personligheter utvecklas och deras relation riktigt få ta rot.

Mycket bra novell!

/ Denise