Drakjakten

Jakob önskar sig ett husdjur - en drake ska det vara! När han får en leksaksdrake i födelsedagspresent blir han först besviken. Men snart upptäcker Jakob att presenten är magisk. Den är faktiskt ingen plastfigur som bara står och glor i bokhyllan, Drakbard är en livs levande drake som äter kaktusar och kan prata. Drakjakten är ett härligt högläsningsäventyr av Suzanne Mortensen, rikt illustrerad av Andrea Femerstrand.

Allt som Jakob önskar
sig i födelsedags🎁 är ett husdjur och inte vilket som helst utan en drake ska det vara!
På födelsedagen så fick han en leksaks drake och blev självklart besviken tills det börjar ske magiska saker med denna drake😃
Nova tyckte att denna ljudbok
var riktigt spännande och små mysig
Hon gillade drakens härliga äventyr😃
Av N så får den
4 av 5st🦖

Den är bra och spännande, de som gillar spännande böcker tycker nog om den här!

B

Bettan_bokprataren

2020-01-15

En perfekt högläsningsbok som jag tycker var riktigt bra. Men även för barn som har upptäckt läslusten.
Den är välskriven med ett språk som fungerar utmärkt till den tänkta målgruppen. Det är målande så man kan lätt se bilder och föreställa sig hur omgivningar och drakarna ser ut. Den har ett fint flyt och lagom med svåra ord perfekt längd på kapitlen.

I boken finns även några bilder, jag tycker de är trevliga och de tillför att man kan diskutera mängder med olika saker utifrån dem. Tack till Suzanne att jag fick läsa den här trevliga boken. Jag kommer lätt läsa den för mina barnbarn när de blir lite äldre.

@barnbokstips

2018-10-07

Jag och 5-åringen har läst Drakjakten av Suzanne Mortensen, @b.wahlstroms Jakob bor i Lund och han önskar sig ett husdjur. En riktig drake ska det vara, men istället får han en leksaksdrake. När Jakob är ensam upptäcker han att det inte är en vanlig leksak. Den är magisk. En riktig drake som kan prata och som äter kaktusar. Tillsammans med sin bästa kompis Isabella hamnar Jakob mitt i ett drakäventyr och letar efter en bebisdrake som försvunnit, men de är inte ensamma om att leta. Det här är en spännande bok och 5-åringen hade lätt att lyssna och koncentrera sig, ville höra mer. En perfekt högläsningsbok. Vi tycker den var riktigt bra och E ger den 5 av 5 stjärnor. Även 9-åringen tyckte om den även om han bara lyssnade några kvällar. Lämplig läsålder ca 5-9 år. Illustrationer: Andrea Femerstrand (några bilder här och där i boken)

När Jakob fyller år önskar han sig en riktig drake - men mamma kommer istället hem med en plastleksak från affären.
Besvikelsen är total och Jakob slänger in leksaksdraken i garderoven Men när dom är ensamma så hör Jakob något, leksaken visar sig vara en riktig drake som kan förvandla.
Överlycklig över sin nya drakvän så kan inte Jakob hålla sig ifrån att berätta för sin bästa vän Isabella som även hon blir förtjust i draken.
Snart visar det sig att Drakbard är drakarnas beskyddare som egentligen är på uppdrag i människornas värld för att återhämta ett stulet ägg med en liten drakunge i. Jakob och Isabella bestämmer sig för att hjälpa Drakbard att hitta ungen och Drakjakten tar vid.

Redan när man ser det fantastiska omslaget med den vackra men snälla draken Drakbard ihop med dom glada barnen Jakob & Isabella blir man sugen att läsa boken. Denna boken passar fint att läsa för barn som är fascinerade av drakar men ej vill läsa fantasy med mer läskiga inslag. Denna berättelse är väldigt snäll och mild - borde fungera fint även för mer lättskärmda barn som ogillar när det blir läskigt. För A kändes berättelsen lite väl enkel och snudd på uddlös. Även illustrationerna är riktigt fina och omfamnar den snälla och omtänksamma känslan i berättelsen. Och förstärker bilden om den snälla draken som förmodligen känns tryggt för mer oroliga barn. Vi hade gärna sett illustrationerna i färg så att dom verkligen skulle fått komma till rätta i boken.
Om ett barn värnar djur så passar förmodligen även boken bra som även väver in ett klart budskap mot djurplågeri och även delvis problematiserar djur på cirkus.
Boken utspelar sig i Lund och som läsare blir vi lättare introducerad till staden på ett fint sätt, utan att offra berättelsens stämning så väver ändå författaren skickligt in lite fakta där.
Boken känns välskriven och har ett språk som är lätt att förstå för målgruppen, på några enstaka tillfällen kändes texten lite stolpig att högläsa men överlag var det lätt att få till en fint flyt i högläsningen.