Drakar

Egerkrans, Johan

| 2021

Drakar, eller legender om drakar, har funnits med människan sedan urminnes tider. I nästan alla kulturer och religioner har drakar och ormar haft en given plats. Vad är det som fascinerar så med de här eldsprutande reptilerna? Och varifrån kommer de? Johan Egerkans har tidigare gestaltat väsen, nordiska gudar och odöda -- nu tar han sig an drakar. I ett otroligt genomarbetat och vackert verk levandegörs drakar på ett helt nytt sätt. Vi får möta den luriga Ormen i Paradiset, Nidhögg som gnager på världsträdet Yggdrasil, japanska drakkvinnor och vi får stifta bekantskap med legendariska drakdödare som Kadmos, St Göran och Beowulf samt deras fjälliga ärkefiender. Johan Egerkrans praktverk har haft enorm framgång, även utanför Sveriges gränser. Egerkrans är en av våra främsta illustratörer och när han nu tecknar drakar kommer ingen bli besviken. Drakar är en tidlös bok för alla åldrar.

AC (mamma);
Drakar handlar om drakar och är en tjock och vacker presentbok. Antingen till sig själv eller till någon annan.

Omslaget känns påkostat och texten är i guld. Boken är som en faktabok och är rik på text och fantastiska illustrationer. En bok att fastna i.

Kan tänka mig att boken passar rollspelsfantasten likväl som drakfantasten som gemene man.

En bok att ha framme.

Philip 10 år;
Jag gillar boken Drakar. Det finns många fina bilder att titta på och det är intressant att läsa om de olika drakarna men jag vill inte läsa hela boken på en gång. Det är ganska liten text i boken.

Gustav 12 år;
Boken är fin både utanpå och inuti. En bok man blir glad av att få och den är ganska spännande. Mycket text och jag tror inte att man läser alla sidor direkt om man inte är jätteintresserad av drakar. Jag lärde mig mycket om drakar när jag läste boken.