Tamea söker vidare efter sin försvunna mamma, drakriddaren. Men samtidigt söker någon kontakt med ankan Gizma. Någon med ett uppdrag. Någon som inte går att tacka nej till.Någon som kräver lik.Sökandet tar dem från stinkande stadsgränder till vindpinade kustlinjer och harpyor. Ändå skulle Verven ha stått ut med allt. Om det inte vore för att de är på väg rakt mot platsen dit han svurit på att aldrig återvända."Sveket" är andra delen i en serie och utgår från den värld som skapats i rollspelet Drakar och demoner, som blev ett fenomen under tidigt 80-tal. Med nylansering av spelet så har intresset för Drakar och demoner fått en stark återkomst. Spänning, äventyr och skicklig berättarteknik tar äventyret vidare i ?Sveket?. Och med befriande humor och det bästa från rollspelsvärlden är boken även en välkommen läsning i fantastygenren. I Drakar och Demoners rollspelsuniversum...
2024-09-08
Sveket är den andra delen i serien, och precis som del ett riktar boken sig till barn i mellanåldern. Men på riktigt, ALLA kan läsa dessa böcker!
Språket är rakt på utan onödiga krusiduller, och det passar storyn perfekt. Den härligt cyniska tonen, och lite halvhårda (ibland till och med hårda) jargongen löper som en röd tråd genom boken. Jag som avskyr det mesta i läsväg som är sött och gulligt fullkomligt njuter! Och flinar.
Självklart får man fortsätta följa Tamea, Verven och Gizma som blir alltmer sammansvetsade som team. Ett väldigt udda team, förvisso, men de väger upp varandras svaga sidor på ett alldeles klockrent sätt. För det mesta i alla fall. Och när de känner för det. Hm … tror inte jag ska gå in på några detaljer, detta är trots allt del två, och ni som ännu inte läst del ett (seriöst, gör det. Nu!) ska helst kunna läsa denna recension utan alltför många spoilers. Men att det dyker upp några riktigt obehagliga varelser, det vågar jag ändå avslöja. Och givetvis stinker åtminstone en av dem så vidrigt att jag fortfarande kan känna odören sippra ut mellan boksidorna.
Svek då? Jo, precis som titeln antyder handlar boken till stor del om svek, men också om vänskap, mod och beslutsamhet. Samt: bad ass girl power!
Och ja, jag toklängtar redan efter del tre!
Rekommenderas varmt!