Där du en gång gick

Jarl, Marcus

| 2022

Hur mycket känslor ryms egentligen mellan fyra väggar, vad döljer sig bakom låsta dörrar och vad händer när man får nyckeln till svaren? Där du en gång gick är en vacker, varm och rolig relationsroman av Marcus Jarl, vinnare av Årets feelgood 2021. Bella Friberg är trött på sitt liv hemma i Linköping. På jobbet, staden och människorna i den. Men kanske främst på sig själv. När hon får ett efterlängtat jobberbjudande i Stockholm kan hon inte tacka nej, trots att hon egentligen inte har modet att ta steget. Inte med tanke på vad som hände förra gången. Efter en rad visningar och förlorade budgivningar hittar Bella äntligen sin drömlägenhet. Och med den sin drömkille, säljaren Niklas. Men den romantiska tillfälligheten blir snart ett emotionellt frågetecken när deras relation växer sig allt starkare. Är det hennes nya lägenhet eller hans gamla? Vill han ha henne eller bara sitt gamla...

AC

2023-01-11

Helt okej bok, ingen super intressant handling dock. Kändes något ”tom” även om orden var många, och något sega kapitel. Slutet var förvisso lite fint, sista meningen egentligen. Men jag hade rekommenderat andra böcker framför den här.

Eva Mörnhed

2022-12-06

Ganska förutsägbar. Men mysig att läsa.

Pia Gummesson

2022-10-03

Feelgood på hög nivå. Tack Marcus Jarl för denna fina bok.

en relationsroman om Bella som får jobb i Stockholm och som letar efter kärlek. Det är en bladvändare och bra semesterbok med förutsägbart, mysigt slut som jag läste ut i Spanien för en vecka sen. Det är den första boken jag läser av Marcus Jarl, som till vardags är specialistsjuksköterska. Hans roman ”Dina färger var blå” utsågs även till årets feelgood 2021. Det är lite extra kul med feelgoods skrivna av andra än kvinnor eftersom det är mer ovanligt.

Lollos bokhörna

2022-07-18

Än en gång har Marcus skrivit en bok som berör mig så djupt att det är svårt att hitta orden. Jag satt där och läste med tårarna i halsen och helt oförmögen att släppa boken.

Marcus, du har skrivit en så vacker och ömsint berättelse. En berättelse som tar med mig på en bergochdalbana av känslor, både gråt och skratt. En berättelse om stor sorg, svek, himlastormande kärlek och att våga börja leva igen efter att ha förlorat någon som står en nära. Språket är emellanåt poetiskt och jag njuter av varje sekund jag får sitta med boken. Vill inte att den ska ta slut.

Berättelsen om Bella och Niklas är varm och full av känslor. Båda har ett ganska stort bagage med sig, är ganska trasiga och har svårt att ta sig vidare. De har svårt att lita på sina egna känslor och andras vilket ställer till det för dem.

Samtidigt som boken har sina stråk av svärta och det sorgliga är den även full av hopp och humor. Det är med ett stort leende som jag lägger i från mig boken när den är klar. Stryker över omslaget och saknar redan boken, historien och karaktärerna.

Marcus, du har skrivit en av årets bästa böcker! Stort tack för att du skriver så förbannat bra! Kul också att kunna känna igen sig i miljöerna då boken utspelar sig till viss del i Linköping och Östergötland.