Där den sista lampan lyser

Jungstedt, Mari

| 2021

Två Stockholmspojkar som tillbringar höstlovet på ett grådisigt och stillsamt Gotland försvinner spårlöst under en cykeltur till raukområdet Holmhällar. Kommissarie Knutas drar igång en jakt efter pojkarna i en intensiv kamp mot klockan. När så kroppen efter en antikvarie på Fornsalen spolas upp på en strand norr om Visby finner polisen skäl att leta samband.Anders Knutas och hans kollega och partner Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att lösa, samtidigt som de står inför stora utmaningar i privatlivet.

F

Fredrik Davidson

2024-03-17

Fullt läsbar, men knappast läsvärd. Jag tycker att både karaktärerna och berättelsen saknar själ. Inte mycket till spänning heller dessvärre. Det hettade till lite grand vid sidan 300 men det gick snabbt över.

Blommiga Barbro

2023-06-24

Bok nr 16 med Knutas.
Nu var det ganska länge sedan jag läste något av Mari Jungstedt som jag har varit ganska så kritisk mot de sista åren.
Det här är ändå en ganska bra Knutas-deckare som är småspännande att slölyssna till en varm sommardag på balkongen med en iskall drink. Väldigt lättläst och kul med sidospåret om en gravid 50-årig Karin Jacobsson!
Egentligen inte så särskilt välskriven och Jungstedt följer en och samma mall i samma böcker. En historia i det förgångna som har något med nuet att göra.
Slutbetyg, en godkänd 3:a!

Mats Sigfridsson

2021-12-14

Helt ok. Standard men en av de bättre av Jungstedt.

Anne Hansson

2021-09-14

En bok som verkligen berörde mig, kanske för att det fanns barn med i berättelsen som fick sätta sina liv på spel. Jag beundrar också denna författare som hela tiden levererar bok efter bok och man tröttnar aldrig på hennes berättelser. Det är också intressant och läsa om Knutas och hans förhållande i varje bok, man förväntar sig någet nytt var gång. Den här boken ligger högt på min lista över Jungstedts böcker.

Helena Rasmusson

2021-09-07

Helt ok!

A H

2021-08-23

Det känns som om jag läst denna boken förut. Liknande upplägg som i andra böcker. Dock läsvärd tack vare Knutas o co.

Två pojkar från Stockholm tillbringar sitt höstlov på Gotland, båda pojkarna försvinner spårlöst under en cykeltur. Kommisarie Knutas tilldelas fallet tillsammans med sin kollega Karin. De jobbar mot klockan, kommer de hitta pojkarna innan det är försent….

Jag säger bara WOW - jag blir verkligen imponerad av hur Mari lyckas gång på gång, detta är del sexton i serien om Knutas och jag kan inte förstå hur man kan hålla samma nivå genom alla böcker. Jag har läst alla böcker i serien och denna bok är precis lika bra som alla andra. Att åter få komma tillbaks till Gotland och och läsa om Knutas, Karin, Johan, Emma och Pia är alltid efterlängtat. Jag gillar blandningen att få läsa om karaktärernas liv och de fall som ska lösas. Det här är en lättläst spänningsroman som håller mig på halster till sista sidan och lämnar givetsvis en cliffhanger så att jag redan längtar efter nästa bok.

Britt-Marie Kullin

2021-06-14

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Det här är den sextonde boken i kriminalserien av Mari Jungstedt om Anders Knutas och dom andra på Gotland. Jag har läst dom alla, och jag har tyckt om dom alla. Gillar att följa Knutas, Karin, Johan, och alla dom andra. Tycker att den här boken, Där den sista lampan lyser, precis som dom tidigare böckerna, är välskriven och lättläst. Rekommenderas.