Ny spännande deckarserie av Anna Jansson! Vera Bark flyr hals över huvud från sin möhippa i det lilla samhället Hampetorp utanför Örebro. I fem års tid vandrar sedan hennes far, kriminalinspektör Kristoffer Bark, längs Hjälmarens strand, mil efter mil, i sökandet efter sin dotter. Man befarar att hon drunknat. Ovissheten tär på honom och på Veras mor som är på väg att gå under i sin förtvivlan. Tre år efter Veras möhippa försvinner en undersköterska från samma plats. Utredningen läggs ner också i detta fall, men Kristoffer Bark får den öppnad igen som ett cold case. Den saknade kvinnan påminner på många sätt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat. Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten...
2023-03-09
En bra deckare utan att stå ut. Lätt att hänga med i samt med spänning genom hela boken. Saknar det där lilla sista för betyget 5/5, men en stark 4 blir det.
Jag tycker om deckare, men den här var inte riktigt i min smak. Kändes ganska långtråkig och seg större delen av boken. Flera karaktärer kändes förutsägbara och klyschiga tyvärr, fanns inget större djup. Plus ändå för att själva storyn var intressant och slutet var spännande!
2020-09-18
Varför dröjde det så länge innan jag började läsa den här välskrivna och mycket spännande boken. Kanske för att jag älskar Maria Wern serien så otrolig mycket och var liksom lite rädd för att bli besviken. Men se så fel jag hade.
Det här är en väldigt välskriven och spännande bok som kickar i gång direkt och sedan tappar den aldrig greppet om mig.
Anna är otroligt duktig på att successivt bygga upp dramatiken och spänningen för att sedan ladda ännu mer till crescendot.
Jag var totalt lost och bytte perspektiv många gånger på vem den skyldige var och varför under min läsning. Jag var så klar med allt men då helt plötsligt tog allt en ny vändning igen...Oj, så skickligt.
Jag erkänner villigt att miljöerna kan ha spelat en roll att jag är helt såld. Boken utspelar sig på platser där jag som barn lekte varje sommar och badade på de platser som beskrivs. Vi hade vår sommarstuga där...
En spännande tät thriller men som har ett underliggande djup och har mycket smärta.
Läs den för tusan!
En deckare som jag gjorde ett djupdyk i som tog mig till en värld fylld med spänning. Där karaktärerna beskrivs noggrant och intressant och där jag fick följa med i varenda steg de tog i sökandet efter tjejer som varit försvunna. Som förälder gör man väl vad som helst i letandet efter sitt barn? Som förälder kan man väl hålla på vilken hemlighet som helst oavsett vad det är?
Det här är en bok som jag verkligen kan rekommendera att ni läser iallafall om ni älskar deckare, spänning och kriminologi som mig 📚
2020-03-05
En ny serie av Anna Jansson, välskriven och lättläst. Man lever sig in i personerna som finns omskrivna. Men jag föredrar nog böckerna om Maria Waern i första hand.
2019-10-12
Långt från min genre, normalt sätt. Så fruktansvärd och tung. Lite plågsam att läsa, men väldisponerad, gedigen och djup, även om jag inte kommer bort från somliga deckarklyschor med försupna ... i det här fallet inte poliser, utan anhöriga. Inte så konstigt kanske, med tanke på det hemska som har hänt. Ett sätt att tackla livet när det inte blev i det närmaste så som man tänkt sig? Tycker man om deckar-genren rekommenderar jag Dotter saknad.
En ny deckarserie av Anna Jansson, som även skrivit Wern-serien. Denna serie verkar mycket lovande och är i mitt tycke snäppet bättre än de lite ytliga Wern-böckerna. Här tampas huvudpersonen med sina egna personliga demoner och tror att allt löser sig bara han jobbar mer och fortare. Välskrivet, lättläst och spänning till sista sidorna. Miljöbeskrivningar som man lätt sätter sig in i och karaktärer som har både bra och dåliga sidor. Rekommenderas!
Jag har tidigare läst fem böcker av Anna Jansson. Först dom tre första böckerna i serien om Maria Wern: Stum sitter guden, Alla de stillsamma döda, och Må döden sova. Sen en bok med kåserier i: Hantverkarsvett är dyrare än saffran. Och så en kortroman: För dem jag älskar. Men Anna Jansson har ju gett cirka tjugofem romaner för vuxna, och ännu fler böcker för barn och ungdom.
Nu har jag läst en helt ny bok av författaren. Det är den första boken i en planerad ny serie som heter Bergslagens Blå, med kriminalinspektör Kristoffer Bark i huvudrollen.
Tycker att den här delen i bokförlagets beskrivning av boken är mycket bra: ”Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som får livsfarliga konsekvenser.”
Jag tyckte att boken var riktigt bra. Den var spännande, gripande, och inte alls förutsägbar. Och jag kommer definitivt att följa kriminalinspektör Kristoffer Bark i den kommande serien Bergslagens Blå.
Det här är en väldigt välskriven och spännande bok. En bok jag hade svårt att lägga ifrån mig då jag ville veta hur det skulle gå. Anna visar sin skicklighet som författare genom att lägga ut ledtrådar genom hela boken, men när jag kommer till slutet så har jag misstänkt fel person i alla fall. Bra person- och miljöbeskrivningar gör att det är lätt att se handlingen framför sig. Jag gillar Annas nya karaktär, Kristoffer Bark och hoppas att jag får läsa mer om honom snart. En riktigt skicklig, välskriven och oförutsägbar deckare!