Dött vatten

Cleeves, Ann

| 2015

Första delen i ny kvartett från Shetlandsöarna, med samma huvudperson: Jimmy Perez! En journalist hittas död i en båt i marinan nedanför åklagarens hus på den största av Shetlandsöarna. Det blir den unga Willow Reeves från en ö i Yttre Hebriderna som får hand om fallet, eftersom kriminalaren Jimmy Perez är halvt sjukskriven efter sin fästmös död. Men Jimmy Perez kan förstås inte låta bli att engagera sig i fallet och hjälpa sin kollega. Markham, den döde journalisten, kom ursprungligen från Shetlandsöarna, men hade lämnat dem för många år sedan och gjort sig ett namn i London. Varför hade han nu återvänt? Willow Reeves och Jimmy Perez kommer i sitt sökande till Sullum Voe, centrum för Shetlands olje- och gasindustri i Nordsjön. Snart visar det sig att Markham under sina sista dagar arbetade med ett stort reportage, uppenbarligen ett som var tillräckligt avslöjande för att motivera...

Mats Sigfridsson

2020-07-19

Ytterligare en skön bok i långsamt "Shetlandstempo". Som vanligt är både intrig, miljöer och karaktärer så väl beskrivna att det är ett nöje att läsa. Stark 3:a

R

Rebecka Nyman

2020-02-15

Jag upplevde denna bok som väldigt seg och inte så värst spännande. Slutet var däremot spännande och då fick jag upp intresset för att vilja veta vem som faktiskt var mördaren. En helt okej bok som var lite för utdragen.

Minna Matson

2018-02-28

Det fortsätter att vara intressant att hänga med Jimmy Perez och hans team i detta magiska landskap.

Monika W

2017-08-30

Det var ett tag sedan jag besökte Shetlandsöarna och Jimmy Perez. Efter Blå gryning så trodde jag verkligen att det var slut med den här serien. Faktum var att jag nog kände att jag inte ville läsa en författare som kunde få för sig att avsluta en serie så där. Det har tagit mig drygt fem år att komma över... Nej, skojar bara. Det har helt enkelt inte blivit så att jag har fortsatt, förrän nu. Läs mer på min blogg

Emil Florell

2016-11-16

Jag hade lite svårt att komma in och igång med den men när jag väl gjorde det hade jag en trevlig stund. Tyckte dock inte det var den bästa av Shetlands-böckerna

I

Inger Jonsson

2016-06-14

Ger till viss del en bild av Shetlandsöarna. Inte lätt att gissa vem som var mördaren.

Ewa H

2015-10-01

Lite släpig, kanske, men jag gillar människoroch miljö i Cleeves Shetlandsskildringar. Hade sett denna deckare som TV-film så jag kände igen en hel del, men var inte säker på mördaren ändå förrän mot slutet.

I

ingela haraldsson

2015-06-08

Spännande

Anne-Lie Månsson

2013-04-25

Läser med förtjusning den femte boken i Shetlandsserien. Glad över att Jimmy Perez är tillbaka!!