Dorothy Sayers x 4

Sayers, Dorothy L.

| 2011

Flag from sv

184


Dorothy Sayers var den författare som gjorde kriminalberättelsen till litteratur, en av genrens absolut största författare. I lord Peter Wimsey skapade hon en världsvan aristokrat, lika förtjust i intrikata kriminalgåtor som i den självständiga deckarförfattaren Harriet Vane.Oskuld och arsenik, Drama kring ung dansör, Kamratfesten och Lord Peters smekmånad skrevs mellan 1930 och 1937 och är de fyra titlar som följer lord Peter Wimseys och Harriet Vanes kärlekshistoria. För första gången ges de nu ut oförkortade på svenska i en unik och påkostad utgåva, dessutom med nyskrivna efterord av Anna-Karin Palm.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2015-05-19

Betyg

Mycket välskriven och med en fantastisk intrig. Och skildringen av "kattfarmen" är humoristisk med en allvarlig underton. Men det där med pusseldeckare är inte särskilt spännande, det blir lite långrandigt även om det var revolutionerande på sin tid.

Lena L

2013-10-21

Betyg

Spännande, välskriven...en bok som fortfarande håller...

Betyg

Gammal, grå, ointressant, för lite spänning, för långa konversationer, för abrupt slut... Nej inte i min smak alls!

A

Angelica Persson

2011-06-25

Betyg

Trevlig deckare med härlig gammeldags engelsk känsla. Bra karaktärer och språk. Känner tyvärr igen plotten, tror Christie eller Doyle har en liknande i någon bok, vilket drar ner betyget.

A Bookaholic Swede

2010-02-08

Betyg

Kamratfesten är den trevlig deckare som samanför Lord Peter Whimsey och Harriet Vane igen, denna gång i Oxford. Som de föregående två Peter Whimsey & Harriet Vane böckerna så är de läsvärda och underhållade och jag rekommenderar er som gillar böckerna att få tag på miniserierna för de är mycket underhållande att se på.

A Bookaholic Swede

2010-02-08

Betyg

Bra deckare, dock såg jag miniserien innan jag läste boken så storyn var inte så överraskande och det var faktiskt roligare att se fallet på tv än att läsa om det.