Det här ska bli Margits bästa jul någonsin, det har hon bestämt. Hon är åttionio år och vill inte slösa bort sin tid på oväsentligheter. Men när en man vid namn Fredrik dyker upp i Storsjöhöjden några veckor före jul väcks oron bland hennes nära och kära. Och inte minst hos Margit själv.Fredrik visar sig vara son till Kerstin, som en gång i tiden var Margits bästa vän. Hon försvann från den jämtländska idyllen så snabbt att ingen förstod vad som hände. Ryktena sa att det hade med en kärlekshistoria att göra. Medan Margit och Fredrik lär känna varandra förstår hon att hon måste få svaren på alla sina frågor innan det fjärde ljuset i adventsljusstaken tänds. Sedan kan den bästa julen få börja!Domherrens sista sång är en varm feelgoodroman av favoriten Marie-Louise Marc. Det är den tredje och avslutande delen i serien om Storsjöhöjden.
2024-12-26
Som en feelgood ska vara och särskilt i juletid.💖🎄🌟🤶 Den lämnar en magisk positiv känsla efter sig samtidigt som den berör. Den inger dessutom hopp och en dos av magi. Hela serien är verkligen underbar. Ljudboken har en uppläsare som gör ett fantastiskt bra jobb och som passar boken.
”Domherrens sista sång” är den tredje och avslutande delen i serien om Storsjöhöjden. Böckerna kan läsas fristående, men de är ljuvliga läsupplevelser så missa inte de två andra böckerna! De är också läspärlor!
Jag tyckte om att få återse karaktärerna igen, att få hänga med dem ett tag till för de har varit saknade. Marie-Louise är väldigt bra på att gestalta människor och miljöer. Hon är fantastisk på att berätta om sina karaktärer och skildra deras relationer. Dessutom är miljöbeskrivningarna väldigt levande så att det är som att man är där på plats. Jag har i varje bok velat åka till trakterna där böckerna utspelar sig, för det känns som att det finns ett lugn där som jag uppskattar!
”Domherrens sista sång” är en ljuvlig bok som bjöd på värme och julkänsla. Det är en bok om att förlåta och att hitta nya vägar. Men det är också en väldigt fin berättelse om vänskap, hjärta och smärtan! Jag har skrattat och jag har gråtit. Och jag måste nog säga att det här är Marie-Louises bästa bok! När den var slut ville jag bara krama om boken! Den har fått en för-evig-plats i min bokhylla och lyckost dig som inte hunnit läsa än! Läspärla är vad den här boken är!