Dömd för livet

Ahlstedt, Mats

| 2010

Flag from sv

85


I 23 år har Tony suttit fängslad för mordet på Marianne. När han släpps fri återvänder han till Marstrand med en tanke i huvudet: Han ska ta reda på vem som gjorde det. Men någon annan har bestämt sig för det motsatta och snart tyder allt fler händelser på att Tony har inlett en hämnd mot alla som var inblandade i rättegången där han fälldes, oskyldig. Dömd för livet är den femte deckaren om Sören Högström och Fatima Wallinder vid länskriminalen i Göteborg.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A H

2020-02-03

Betyg

Spännande historia.

Betyg

Helt okej 📚👍

J

Johanna Åberg

2018-12-11

Betyg

Jag kan bara konstatera att jag är vansinnigt förtjust i Mats Ahlstedts böcker!!! Den här boken är lika spännande och välskriven som de övriga böckerna i serien om Sören och Fatima!! Nu ska jag mig i kast med bok nr 6!!

M

Maria Hjelm

2013-02-16

Betyg

En stjärna är ett snällt betyg. Tunn och inte speciellt trovärdig handling. Jag tycker inte att man lär känna karaktärerna och jag får ingen empati för dem. Storyn hade egentligen kunnat bli bra, men utförandet är alldeles för tunt och simpelt. Tyvärr!

Hanna *

2013-01-06

Betyg

En lättläst bok med bra handling, men som dock kunde byggas upp lite mer spännande. I slutet händer allt.

B

Björn Math

2012-11-19

Betyg

Jobbig, intressant. Håller med om att den ör lite kort.

Emma Johansson

2012-05-19

Betyg

Bra bok, borde varit 100 sidor längre för att bygga upp spänningen mer.

E

Eva Bommelin

2011-09-14

Betyg

Härlig och igenkännande Mats fast det var en helt annan handling än tidager. Läs den och tänk på de oskyldigt dömda.

Kristina Simar

2010-09-02

Betyg

Recension av Mats Ahlstedts bok Dömd för livet

Boken är utgiven av Kabusa böcker och innehåller 235 sidor.

Mats Ahlstedt är 60 år, bor i Göteborg, är gift och har två vuxna döttrar och två barnbarn. Han är en favorit hos dem som gillar välskrivna och spännande kriminalromaner. Intresset för skuld och straff grundlades tidigt i författarens liv – hans pappa var fängelsepräst. På Kabusa böcker har tidigare Den röda damcykeln och Mordet på Ragnhildsholmen utkommit.

Handling: Tony Blomstrand har precis blivit frigiven villkorligt efter att ha suttit i fängelse i 23 år för mord på sin flickvän Marianne.
Efter att först ha nekat till mordet, erkänner han vid hovrättsförhandlingen, eftersom han inte orkar sitta isolerad. Det finns egentligen inga bindande bevis mot honom, utan han blir dömd till livstid på grund av åklagaren Karl-Gustaf Roséns två huvudvittnen som säger att de sett honom på platsen där Marianne hittats.

Nu när Tony Blomstrand är ute igen har han återvänt till sitt barndomshem på Marstrand för att börja ett nytt liv.
Ganska snart efter frigivningen blir åklagarens två huvudvittnen mördade inte långt efter varandra. Är det Tony Blomstrand som vill hämnas sin fängelsedom, eller är det den ”riktiga” mördaren som vill sätta dit Tony igen?

Polisen är säker på att det är Tony Blomstrand som är ute för att hämnas, medan åklagaren Karl-Gustaf Rosén är mera tveksam. Han börjar rota i det gamla fallet och upptäcker många frågetecken.
En ung kvinna, Sigrid Bonander, dyker plötsligt upp och säger att hon är Mariannes dotter. Hon menar att Marianne födde henne vid 16 års ålder precis innan mordet. Tony tar hjälp av henne för att spåra upp den ”riktiga” mördaren.
Deras jakt blir både spännande och obehaglig. Jag lovar att det blir ett riktigt spännande slut.

En riktigt spännande psykologisk deckare. Det händer någonting precis hela tiden. Korta kapitel som slutar på ett sådant sätt att man bara måste fortsätta att läsa. Boken är väldigt välskriven. Författarens beskrivningar av miljöer och karaktärer är perfekt beskrivna, precis som jag vill ha det. Tyvärr har jag inte läst något av Mats Ahlstedt förut, men nu vill jag läsa allt han skriver. Ytterligare en ny favoritförfattare. En bok som jag verkligen rekommenderar.

Betyg 5/5 Kristina Simar