Dolt i mörker

Griffiths, Elly

| 2017

Flag from sv

67


Underjordisk mordutredning i populär krimserie I en gammal kalkstenstunnel i Norwich hittas ben från ett människoskelett. När rättsarkeolog Ruth Galloway undersöker benen visar de sig inte alls vara något medeltidsfynd, utan tycks nyligen ha kokats och grävts ner. Fallet hamnar på kriminalinspektör Harry Nelsons bord, och efter att en ung kvinna anmälts försvunnen börjar han undersöka mystiska rykten om ett underjordiskt samhälle för hemlösa. Kort därefter hittas en död kropp utanför polisstationen, samtidigt som en småbarnsmamma spårlöst försvinner från sitt hem. När frun till Nelsons kollega Clough också försvinner ställs utredningen på sin spets. Ruth och Nelson måste jobba tillsammans för att avslöja de mörka hemligheter som döljer sig i underjorden, innan det är för sent.Den nionde boken i den populära serien om Ruth Galloway har alla de kännetecken som karakteriserat...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Malin Öhman

2018-09-26

Betyg

Jag är nu officiellt fast i den här serien. Den blir bara bättre och bättre. Och jag älskar Ruth. Hon är på riktigt.

Ann Simonsson

2018-06-26

Betyg

Kanske inte den bästa boken i serien. Men ändå ett trevligt sällskap med alla de olika karaktärerna.

S

Sara Sundin Faugert

2017-11-26

Betyg

Tycker så mycket om karaktärerna i boken! Längtar efter att få läsa om dem igen!

Betyg

Trevliga deckare utan en massa onödigt våld.

E

Eva Löthman

2017-11-04

Betyg

Kan man annat än älska dessa böcker?!

Gunilla Jönsson

2017-09-27

Betyg

Nionde deckaren med Ruth och Nelson och jag tycker fortfarande att de är bra. Men vilken cliffhanger det var på slutet..hur ska det gå???

E

Ewa H

2017-08-16

Betyg

Griffiths fortsätter i den trevliga stilen, kanske lite väl mycket denna gång. Bra att ha läst tidigare böcker av henne, mycket hänvisar bakåt. Några mord och kidnappningar finns förstås med, kopplat till underjordiska gångar och samhällen. Avslappnad läsning, alltså, skönt ibland.

Minna Matson

2017-08-10

Betyg

Jag älskar verkligen denna deckarserie och dess starka karaktärer. Och alla böcker har verkligen varit bra. Men läs dem i ordning för bättre behållning. Och jo, jag är småkär i Nelson. Rekommenderas.

V

Villivonkansbooks

2017-08-07

Betyg

I en kalkstenstunnel i Norwich hittas ben från ett människoskelett. När Ruth undersöker benen visar de sig inte alls vara ett medeltidsfynd utan nyligen nedgrävt. En kvinna anmäls därefter försvunnen och Harry Nelson börjar utreda fallet och de mystiska ryktena om ett samhälle under jord.
Dolt i mörker är nionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway. Jag har läst alla i serien och gillar dem. Gillar även denna. Det är småtrevligt och mysigt att följa Ruth, Kate, Nelson och alla de andra. Det är ingen jätteaction i den, men den driver ändå framåt hela tiden, jag vill läsa mer. Ett plus med denna boken är att mindre fokus läggs på Ruths utseende och vikt, något som tidigare fått lite för mycket utrymme. Väntar bara på att denna charmiga serie ska filmatiseras, Saltängarna och dess omgivningar skulle bli ett trevligt tillskott i deckarserier.