Dold i skuggor

Robinson, Peter

| 2023

Året är 1980 och studenten Nick Hartley kommer hem efter en föreläsning för att mötas av polis. Han får snart veta att hans före detta flickvän Alice har hittats mördad i en närliggande park och att hennes nya pojkvän är försvunnen. Nick har inget övertygande alibi och blir snart huvudmisstänkt, men han har samtidigt sina egna misstankar. Vid en arkeologisk utgrävning nästan 40 år senare hittar arkeologen Grace Hutchinson ett skelett som visar sig vara mycket yngre än de romerska lämningar hon letar efter. Alan Banks och hans team kallas in och utredningen driver dem snart mot ett gammalt mysterium som ingen vill ska avslöjas.

Jan Banan

2024-09-21

Ett gediget hantverk av en av de bästa. Tyvärr gick Peter Robinson bort 2022 och därför kändes det vemodigt att läsa den här boken som blev hans sista. Inte hans mest spännande alster men snyggt och prydligt berättad. Rekommenderas och 3:an är stark!

Ewa H

2024-08-18

En lågmäld men mycket välskriven deckare. Skicklig blandning av årtalen. Ingen hög spänning men högst läsvärt.

L

Lars Persson

2023-12-15

Har läst allt som är översatt till svenska av Peter Robinson och alla har enligt mig varit lika bra, så även denna, som ju tyvärr är den sista

Annica Sandström

2023-10-01

En NJUTNING att läsa för alla fans av Peter Robinson!!!Känns så sorgligt att det blev hans sista