Doktor Romand

Carrère, Emmanuel

| 2001

Flag from sv

77


1993 skakades Frankrike av ''fallet Romand'': Jean-Claude Romand, respekterad läkare med borgerlig livsföring, mördar kallblodigt sin fru, sina två små barn och sina föräldrar, sätter eld på sitt hus och gör ett misslyckat självmordsförsök. Rättegången ett par år senare följs av författaren Emmanuel Carrère, som tidigt intresserat sig för fallet och därför korresponderat med mördaren. Författaren sätter inte bara rättegången under lupp utan också mördarens hela liv, hans ofattbara manipulation med sanningen som länge undgår alla i hans omgivning - och synar, mellan raderna, sin egen verksamhet. En berättelse lika skrämmande och fascinerande som romanen Vinterskola (på svenska 1996), men dessvärre autentisk.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

K

Karoline Breivik

2012-08-21

Betyg

En välskriven bok om en fruktansvärd historia vilken man inte blir lämnad oberörd av. Önskar uppgivet att det vore en påhittad berättelse.. Håller även med om att slutet var intressant, men inte desto mindre dystert..

Anders Nilsson

2010-02-13

Betyg

En otroligt otrevlig sann historia om hur en man bygger upp en hel värld av lögn och till slut hellre mördar sin familj än att lögnen brister.