Doktor Proktor och världens undergång - kanske

Nesbø, Jo

| 2010

Flag from sv

32


Det du inte vet, har du inte ont av. Som att världen redan är på väg att gå under. Att vi står inför en fruktansvärd invasion från närmaste rymden. Och än så länge har du inte heller hört om varför våra strumpor EGENTLIGEN försvinner ur tvättmaskinen, om anakondan i kloaken, äkta grodmän, inte fullt så äkta babianer och om andra Djur du skulle önska inte fanns. Men ska du bara läsa en enda bok om världens undergång, sjubenta peruanska sugspindlar, Bulle, Lise och doktor Proktor i år - ja, då bör du nog trots allt läsa den här. Kanske. I den tredje boken om doktor Proktor blir det galet och roligt, samtidigt som det är spännande som i en deckare. Jo Nesbø är en hyllad författare som framförallt är känd för sina kriminalromaner om Harry Hole. Med sina böcker om doktor Proktor, Bulle och Lise visar Jo Nesbø att han är lika skicklig på att skriva för barn som för vuxna. Per...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Camila Estrada

2021-09-15

Betyg

Superroliga som vanligt!

D

David Hagström

2013-02-03

Betyg

Konstigt namn

Annica Bark

2011-09-30

Betyg

En underbar bok som både jag och barnen älskade! Enda negativa var alla svåruttalade namnen. :D

Kristina Simar

2011-07-29

Betyg

Jag har inte läst några av de andra böckerna om Doktor Proktor och jag hade inte läst denna heller om inte Pirat Förlaget skickat den som recensionsexemplar till mig. Jag är inte särskilt förtjust i Jo Nesbøs deckare om Harry Hole och jag väl inte säga att denna barnbok föll mig i smaken heller. Jag är svensk-norsk, men förstår mig tydligen inte på varken svensk eller norsk humor. Mina döttrar säger att jag inte har någon humor alls och när jag själv tycker att jag är rolig så skakar de huvudet och säger: ?Vad var det för roligt med det då.? Det som gjorde boken ändå läsbar var alla gulliga illustrerade bilder av Per Dybvig, de tyckte jag mycket om. Att boken handlade mycket om Sør-Trønderlag ger jag en extra poäng för. Där har jag tillbringat många av mina sommarlov hos släktingar och jag känner mig lite av en Trønder. Jag vet att de flesta tycker att denna bok är mycket rolig, så du kanske bör läsa andra recensioner som är mer positiva än min innan du drar slutsatsen om boken är värd att läsas eller inte.

Pia Stendahl

2011-02-09

Betyg

Jag har lyssnat på boken tillsammans med min åttaåring. Så här tycker hon om boken:

Boken är väldigt fantasifull och med många överaskningar. Jag tycker att boken har ett roligt språk.

Boken är spännande och rolig. Jag tycker om personerna. En är lite galen, Doktor Proktor, en är vanlig och smart , Lise, och en är spritt språngande tokig, Bulle.

Helge Skoog är helt perfekt, dubbelperfekt!, som uppläsare. Han gör alla rösterna till figurerna i boken på ett roligt sätt. Helge Skoog är en av mina favorituppläsare och han passar utmärkt till boken.

Läs den!

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.
/Pia

Britt-Marie Kullin

2010-11-14

Betyg


Piratförlaget skickar mig ibland recensionsböcker som jag inte själv har önskat att få. Och det är ju lite roligt att få bli överraskad.

Det här är andra gången som dom skickar mig en barnbok.

Och jag skriver då i den här andra recension, ungefär som jag gjorde i den första recensionen..

Jag tycker det är svårt att recensera en barnbok. Men jag skulle tro att om jag var i tioårsåldern, så skulle jag nog tycka mycket om den här boken. För den var rolig och även lite spännande.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg” - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )