Ljudbok

Dödsmässa

Hill, Reginald

| 2010

Flag from sv

109


Gina Wolfe kommer till Mid-Yorkshire i sökandet efter sin försvunne make som antas vara död. Hennes fästman, intendent Mick Purdy, tror att Andy Dalziel kan hjälpa henne. Men ingen av dem kan ana att något som sattes i rullning för flera decennier sedan kommer att få sin våldsamma upplösning under denna soliga höstdag.En journalist anar att det scoop han drömt om under större delen av sin karriär nu har landat i hans knä. En kvinnlig assistent till en parlamentsledamot misstänker att hennes chef döljer skelett i garderoben. En hänsynslös affärsman gör allt för att se till att hemligheter i det förgångna fortsätter att vara dolda.Flera berättelser, två omaka kriminalkommissarier som försöker förstå hur allt hänger ihop och en klocka som obönhörligt tickar på. Dalziel och Pascoe får lära sig läxan att ibland krävs det inte mer än en dag för att förändra livet ? för alltid.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2018-10-11

Betyg

Elegant, spännande, rolig och med ett oanat slut. Bra!

harriet karlsson

2011-07-05

Betyg

Kommentera...

Pia Stendahl

2010-04-24

Betyg

Reginald Hill skriver även denna gång en typisk brittisk deckare. Boken är välskriven och den spetsas av Hills torra, svarta humor.

Boken utspelar sig under ett halv dygn vilket är ett roligt sätt att lägga upp en bok. Det begränsade tidspannet ger definitivt tempo åt boken. I boken får vi följa ett antal historier om olika karaktärers liv. Hill knyter samman trådarna på ett underhållande och spännande sätt.

Det jag känner när jag läser boken är att jag börjar ledsna på karaktärerna Dalziel och Pascoe. Skillnaden mellan de två kriminalkommisarierna har tidigare känns underhållande och charmigt. Nu börjar det känns lite tjatigt. Detta drar för mig ner betyget en del men det som starkt bidrar till att boken inte får sämre betyg än tre är den spännande intrigen och den oväntade upplösningen.

Jag vet att Tomas Bolme är en uppskattad uppläsare för ljudböcker. Förra året fick han till och med pris som Årets taltrast. Det är inget större fel med uppläsningen men jag förstår inte riktigt hans påstådda storhet som uppläsare. Jag tycker att hans uppläsningar känns sövande och lite tråkiga.

Läs gärna flera ljudboksrecensioner på www.bokbrus.se.
/Pia

Anita Lundgren

2010-04-24

Betyg

Reginald Hill är pålitlig! Lite annorlunda historia men man känner igen mycket. Och när det gäller Hill så är det bra.