Dödsmässa

Dahl, Arne

| 2004

Flag from sv

452


"...Arne Dahl är den klart mest underhållande av alla svenska kriminalförfattare. Han är inte bara en suverän intrigmakare, han har dessutom en i genren sällsynt humor av det slag som inte utesluter seriös samhällskritik, satiriskt turnerad." Nils Schwarts i Expressen om förra boken En midsommarnattsdröm Mars 2003. Krig i Irak. Före detta hustrun till en medlem av Rikskriminalpolisens enhet för våldsbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen, går in på en bank på Östermalm i Stockholm för att uträtta några ärenden. Det är upptakten till en besynnerlig räcka händelser som via ett dramatiskt gisslandrama, ett mystiskt skrivbord och ett antal fossiler leder rätt in i andra världskrigets mest dramatiska skeenden och dess återverkningar i det följande kalla kriget. Allt för att en man vill ändra det förflutna ... A-gruppens sjunde fall är en djupdykning ner i 1900-talets...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2016-10-11

Betyg

Nej, jag gillade inte denna. Långa utvikningar från andra världskriget (som jag hoppade över) och en story som slutar i just ingenting.

A

Anne Hansson

2016-08-07

Betyg

Min första bok av denna författaren, har läst lite noveller av honom innan och dom gillade jag mycket, men blev besviken på denna boken. Har inte själv valt den utan fick den vid ett bok byte på ett ställe. Lite trög i början man fattar inte riktigt var det bär hän, i mitten händer det en hel del och boken blir intressant, men sen avtar det spännande och man bara längtar till att den ska ta slut. Får inget riktigt grepp om den, men man kanske skulle läst de andra böckerna som handlade om A-gruppen, eller kanske någon annan bok av honom.

C

Cecilia Sollenby

2015-11-30

Betyg

Jag hade stora förväntningar på denna del av A-gruppen men tyvärr visade den sig vara den sämsta hittills i serien.

E

Ellinor Karlberg

2014-09-11

Betyg

En kommentar ganska långt efteråt men minns att jag inte tyckte denna var lika bra som de andra Arne Dahl. Han är annars en av favoriterna!

M

Mats Sigfridsson

2014-03-30

Betyg

Den sämsta Arne Dahl deckaren som jag har läst. Charmig och smårolig men ingen riktig spänning.

Ingeborg Amnéus

2013-06-23

Betyg

En lite svagare Arne Dahl-deckare.

Rasmusmatte .

2013-06-02

Betyg

En av de absolut bästa böckerna om A gruppen

Monika W

2012-07-07

Betyg

Som vanligt börjar en bok av Arne Dahl fullkomligt lysande. Efter ungefär trettio sidor är man mitt inne i smeten och inget är vad det verkar att vara. Ett mystiskt brev som läggs på ett hemligt överlämningsställe, en auktion där Arto överraskande nog blir ägare till ett antikt skrivbord, ett bankrån med gisslan, varav en är Paul Hjelms före detta fru. Tror ni allt hänger ihop? Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2012/07/dodsmassa-av-arne-dahl.html

Mia Dahlstrand

2010-07-23

Betyg

2010-07-23 Spännande sjunde delen i serien om A-gruppen. Roligt med det historiska inslaget.

Henrik R.

2010-01-19

Betyg

Arne Dahl fortsätter leverera i seriens 7:e bok; roligt, spännande, bra karaktärer - även om det inte är något för den som vill läsa realistiska kriminalskildringar. I den mån denna bok liknar någon annan i serien är det kanske Europa blues i det att storyn tar avstamp i det mörka europeiska 1900-talets historia.

M

Maiken Karlsson

2009-12-22

Betyg

Har läst ALLA böcker Arne Dahl skrivit om A-gruppen och tycker de är jättespännande!