Dödsdriften

Rubenfeld, Jed

| 2011

Flag from sv

13


Hitchcock möter Freud i en film-noir-roman om terrorism, kärlek, krig, girighet och människosjälens allra mörkaste hemligheter. Den 16 september 1920 exploderar en bomb på Wall Street i New York. Många dör och rädslan och oron är stor. Vem sprängde bomben och varför? Bland vittnena den dagen finns tre vänner: Stratham Younger: krigsveteran och läkare; James Littlemore: kommissarie hos New York-polisen och franska Colette Rousseau: strålningsforskare. När vännerna, chockerade försöker ta sig hem efter attacken kidnappas Colette. Younger och Littlemore jagar efter kidnapparna och spåret leder dem runt i världen. De färdas från Paris till Prag, från Sigmund Freuds Wien till maktens korridorer i Washington. De tvingas också bearbeta händelser från det nyss avslutade kriget - händelser de helst hade velat glömma.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Josefine Ejebjörk

2014-06-05

Betyg

De två historierna går tyvärr inte ihop och det gör att berättelsen känns splittrad.

A

Anna Jensen

2014-05-25

Betyg

Det bara går inte. Knappt 100 sidor in gerjag upp. Jag bara drömmer om bra böcker och mer spänning. Tror att den är för "hoppig" för mig.

Veronica Johansson

2012-04-29

Betyg

Har lagt lite åt sidan då jag tappade intresset. Vet inte riktigt varför, men är säker på att jag kommer plocka upp den igen.