De två vännerna Cooper Sullivan och Lil Chance påminns ständigt om den kusliga upptäckten de gjorde som tonåringar. Djupt in i Black Hills bergsområde i South Dakota hittade de ett skändat lik. Fallet förblir olöst. Men Cooper och Lil kan inte släppa tanken på hur kvinnan dog.De flesta tror att hon blev dödad av en puma. Men kan det vara så att hon blev brutalt mördad? Tolv år senare återkommer Cooper till sina barndomstrakter. Han är nu mordutredare vid New York polisen. Mycket snart får han reda på att Lils vildmarksjour har utsatts för hot och skadegörelse. Han beslutar sig för att stanna och hjälpa henne. Tillsammans börjar de förstå att hoten är mycket allvarligt menade. Kan det vara så att det går en mördare lös? En mördare med stört sinne och onaturlig instinkt som har siktet inställt på Lil?Nora Roberts tar oss djupt in i det vilda landskapet runt bergsmassiven Black...
För 15 år sedan läste jag min första Nora Roberts och gillade den inte alls, så det blev inga fler. Tills nu. När jag började bokblogga upptäckte jag att det fanns massor av människor som verkligen gillade hennes böcker så jag tänkte att jag kanske hade fel. Det hade jag inte. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2013/12/dodligt-villospar-av-nora-roberts.html
2013-10-06
Har lyssnat på denna som ljudbok med en suverän uppläsare i Anna Maria Käll.
Boken är trivsam och lättsmält, men lite utdragen mot slutet.
2013-08-12
Grymt dålig, klarade inte av att läsa klart. Hon skriver dåligt och handlingen var dålig. Blöh!
Det jag gillar hos Roberts är att huvudkaraktären (oftast den kvinliga) har en stor passion för ett ämne. I Dödligt villospår är det Lils passion för kattdjur, framförallt pumor. Roberts får fram karaktärernas brinnande intresse på ett så övertygande sätt att läsaren smittas.
Hennes karaktärer i spänningsromanerna påminner om varandra. En starka kvinnan som drivs av sin passion och den lite trumpne, enstörige mannen. Trots likheterna mellan böckerna och karaktärerna så återkommer jag till Roberts. Förmodligen för att det känns bekant och hemmastatt. Roberts levererar alltid underhållande och lättillgängliga berättelser.
Dödligt villospår hör inte till Roberts bästa spänningsromaner men den är en perfekt bok för sommarläsning.
På www.bokbrus.se kan du läsa fler ljudboksrecensioner.
/Pia