Dödlig dos

Leon, Donna

| 2005

Flag from sv

120


Ingalill Mosander på Aftonbladet träffar helt rätt när hon beskriver kommissarie Guido Brunetti som ?Europas mest karismatiske kommissarie?.  Donna Leons böcker om kommissarie Guido Brunetti utspelar sig i Venedig. Omgiven av den venetianska miljön löser Brunetti mordgåtor som för läsaren in i det annars så slutna italienska samhällets nätverk av politiker, maffia och medier. Trots att Brunetti alltid mycket målmedvetet nystar upp sina fall finner han ändå tid att umgås med familjen och att inta utsökta måltider. Och visst är det Donna Leons miljöskildringar från den vackra staden Venedig, scenerna i hemmet med en trivsam blandning av småprat och pastaätande och kommissarie Brunettis drabbningar med den korkade polischefen Patta som gör romanerna alldeles extra läsvärda!  Tryggheten hemma hos Brunetti är dock hotad i Dödlig dos. I den kyliga venetianska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2017-08-26

Betyg

Jag vill ju tycka om den. Och jag tycker ganska bra om familjen Brunetti, men det är tyvärr också allt. Jag hade hoppats att den skulle påminna lite om Ingrid Hedströms: Villette-deckare. Men där Hedström skrev fascinerat, spännande och väldigt engagerande- så blir den här boken enbart tråkig. Den börjar ganska bra och Irene Lindh läser bra, men efter en timme är jag totalt ointresserad av den röriga handlingen som mer verkar vilja ta upp ämnen som genusproblematik och traffickinglagar- viktiga ämnen, absolut!- men kanske inte så intressanta i en deckare med tanke på att det inte är lite som Donna Leon skrivit om det. Efter tre timmar har jag fått mer än nog av denna så kallade deckare som i själva verket inte är en deckare, där mängder av italienska namn slungas mot mig som lyssnare och jag knappt hinner förstå vem som är vem. Nej, jag tycker inte att det här var en speciellt bra deckare. Välskriven kanske, men inte så mycket mer.
Mitt slutbetyg blir, en 2:a! Ingenting som jag kan rekommendera!

E

Ewa H

2015-11-22

Betyg

Leon blir bättre och bättre. Alltid samhällsproblem i fokus, alltid en riktig vändning i det allra sista och som alltid den högst charmerande kommissarie Brunetti och hans lika intressanta familj.