Dödlig bekantskap

Leon, Donna

| 2016

Flag from sv

29


På en middagsbjudning hos sina svärföräldrar träffar kommissarie Brunetti den eleganta Franca Marinello. Hon är gift med en framgångsrik affärsman i Venedig. Brunetti blir charmad av kvinnan som är kultiverad och citerar klassisk italiensk litteratur ? men det är något underligt med hennes ansikte.Några dagar senare får Brunetti besök av en kollega i ett närliggande distrikt. Han arbetar med en utredning om maffians verksamhet och vill ha information om en åkeriägare som har hittats mördad på sin arbetsplats. Kollegan tror att mannens död är kopplad till illegal transport av giftigt miljöfarligt avfall. Brunetti finner det hela överdrivet, men när ytterligare ett dödsfall sker tvingas han omvärdera sin uppfattning. Dessutom dyker den fascinerande Franca upp i sammanhang där hon inte borde befinna sig ? Varför? Och vad är det egentligen som har hänt med hennes ansikte?Donna Leons nya...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2018-12-05

Betyg

Superb deckare med kultur, spänning, maffia och vardag, Brunetti med familjeliv, makan Paola. Lysande kriminalhistoria, som vanligt med Leon. Läs den!

E

Ewa H

2016-06-11

Betyg

Trevlig lagom-deckare. Inte så rafflande, men intressanta inblickar i italienskt samhällsliv... Och Brunettis familjeliv är en tillgång, särskilt hustru Paola.

Kristina Wiklundh

2015-07-07

Betyg

Inte en av Leons bästa.