Dödlig avundsjuka

Fransson, Ramona

| 2016

Flag from sv

25


När en ung kvinna hittas mördad i karpdammen vid Sundsby Säteri på Tjörn startar utredningen som kommer att bli Greger Thulins sista fall som spaningschef på Grova brottsroteln i Göteborg. Utredningsteamet får huvudbry när historien om vad som hände kvinnan under hennes sista tid i livet visar sig ovanligt svår att fastställa. När polisen hör ryktas om att droger kan vara inblandade i fallet blir det tvära kast i utredningen och villospåren byts ut mot ny energi inför jakten på sanningen. Den mördade kvinnans mor och väninnor försöker i oredan finna vägen tillbaka till ett normalt liv med studentexamen, men livets blir aldrig sig likt igen.Samtidigt utvecklas livet på Grova brottsroteln med både stundande pension, sjukdomar och romantik. Kommer detta påverka utredningen?Recension:Dödlig avundsjuka är med sin grund i verkligheten en riktigt gripande historia. Ramona Fransson placerar berättelsen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2019-02-27

Betyg

talbok, storytel
Lysande avslutning på Franssons serie om Greger Thulin och de verklighetsbaserade kriminalfallen. Jag som läsare ser fram emot att få följa Franssons fortsatta utveckling som faktabaserad kriminalförfattare. 5 stjärnor!

Betyg

Detta är andra boken jag läser av Ramona Fransson som skriver verklighetsbaserade böcker. Den första jag lästa var Gift med djävulen och den har jag skrivit om här.
Den här boken som bygger på ett väldigt tragiskt fall griper tag i mig från första början. Karaktärerna är väl beskrivna och man lär sig tycka om dom, en del mer andra mindre. Men det dom har gemensamt är en stor personlighet. Historien i boken utspelar sig i Göteborg men även en del på Kreta. Jag tycker mycket om Ramona Fransson sätt att bygga upp berättelsen, det får mig att känna med personerna och historien på ett speciellt sätt. Det blir mycket spännande och väldigt svårt att släppa boken några längre stunder. Jag rekommenderar varmt dessa böcker till er som gillar bra spänning. Jag ser fram mot fler böcker av författaren.

Betyg 5 av 5

Britt-Marie Kullin

2016-07-12

Betyg

Det här är den tionde boken i serien om Greger Thulin och hans kollegor på Grova brottsroteln i Göteborg. Jag har läst dom sju senaste böckerna i serien, (inklusive den här boken). (Och jag har även läst två dokumentära böcker av författaren). Här är en länk till min recension av bok nummer nio i serien, Gift med djävulen.

Jag tycker att böckerna i serien har blivit bara bättre och bättre, och att författaren har utvecklats mer och mer för varje bok.

Ramona Fransson bygger alltid sina böcker på verkliga händelser, och det gör dom ju både intressanta och viktiga.

Boken är enkel och lättläst, och utspelar sig i Göteborgsmiljö. Läsvärd och bra är den också.

Y

Yngve Karlsson

2016-04-23

Betyg

Fantastiskt vad denna författare har utvecklats. Har läst att hon skall skriva en trilogi, intressant.