När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som misstänker att döden inte kommit naturligt. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit i hennes sovrum på natten. Kriminalkommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg. Samtidigt får Axbergs vän Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung och frisk person plötsligt skulle drabbas av hjärtfel verkar märkligt, och Jensen kan inte få händelsen ur tankarna. När en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. Förutom ett inväxlingskvitto från Sundsvalls kasino är det en speciell detalj som fångar polisens uppmärksamhet: flickans klocka saknas. Går en seriemördare lös i staden? Dödens pendel är en rapp och spännande deckardebut som är svår att lägga ifrån sig.
Jonas Moström är uppväxt i Bräcke i Jämtland och arbetar i Stockholm som läkare.
Inte riktigt så spännande som jag vill att en deckare skall vara, men ändå helt okej. Både Axberg och Jensen är intressanta karaktärer som jag ser fram emot att lära känna genom serien.
Blev rekommenderad denna bok, men nån 5:a får den inte.
Men mycket lättläst, men snabba korta kapitel, och nog höll jag andan de sista sidorna. Så en stark 4:a är den värd.
Fastnade direkt, lättsam, spännande, kortfattad i mellanberättleserna och det kan vara ganska skönt då det gäller invävda kärlekshistorier i en deckare. Inga stora utlägg utan rak på sak & väldigt spännande!
Tycker om Moströms böcker, där han alltid har med en "sjukhusdel". Kul att få en lite annorlunda vinkel. Tycker om personerna i hans böcker och deras livsöden också.
Första boken jag läser av Jonas Moström, men definitivt inte den sista. Jag gillade att historien hela tiden fördes framåt, inga direkta dödpunkter. Egentligen skulle jag vilja sätta 3,5, men det går ju inte. Det som drog ner betyget lite var faktiskt karaktärerna. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men de var lite stereotypa och grunda.
Nära en 4 i betyg, det var det där lilla extra som saknades. Sjukhusmiljö och polisarbete. Märkliga fall av hjärtstillestånd hos flera patienter i Sundsvall. Axberg och Jensen arbetar tillsammans för att utreda bakgrunden.
En okej debut, men lite töntigt med mördarens profil, känns aningen för osannolikt. Annars gillar jag personporträtten som känns trovärdiga. kanske läser han igen