Dödens mästarinna

Franklin, Ariana

| 2007

Flag from sv

44


DÖDENS MÄSTARINNA av Ariana Franklin Ariana Franklin beskriver i DÖDENS MÄSTARINNA jakten på en grym och bestialisk mördare. Hon fångar en stämning där skräcken och osäkerheten på vem man kan lita på griper ett stadigt tag om läsaren. I det medeltida Cambridge har fyra barn mördats på de mest brutala sätt. Tiden går utan att den skyldige grips och kung Henrik II tappar tålamodet. I jakten på mördaren har flera oskyldiga människor fått sätta livet till. Någon måste lösa morden, nu. Henrik kontaktar kungen av Sicilien och begär att en berömd diplomat och spion, Simon av Neapel, ska komma och utreda morden. Han beställer också en mästare i dödens konst från universitet i Salerno. Det kommer en mästarinna ... Makabra mord i medeltidsmiljö.Den medeltida motsvarigheten till Kay Scarpetta och CSI! Ariana Franklin är författare och skriver historiska romaner. Hon bor i England med sin man....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Magdalena Hanell

2016-04-02

Betyg

Spännande mordmysterium, men väldigt utdragen story. Boken är skrivet på ett sätt som känns riktat till vad författaren tror att kvinnor vill läsa och det stör jag mig på. Men absolut helt ok bok där jag ville veta hur det gick.

A

Anna Jensen

2015-08-08

Betyg

Här kan vi snacka OMG-faktor! En härlig mix av läskiga mord, humor, starka kvinnor, svaga män (haha), medeltid och en otroligt bra berättarförmåga. Grym serie! Så bra skriven att man önskar att den fanns som film.

Jasmina <3

2014-06-10

Betyg

Denna bok var bra tycker jag så denna kan jag allt rekommendera

Maritha .

2013-10-12

Betyg

Vacklade mellan en trea och fyra. Till största delen på ett levandegörande sätt välskriven och intressant. Kortare avsnitt känns det dock som att hon faller i lite väl banala fällor vad gäller vissa personförhållanden. Men helt klart läsvärd.

Annika Olsson

2012-11-19

Betyg

Välskriven, intressant och spännande.

Petra Hansson

2011-07-25

Betyg

Jag gillar denna historisk roman väldigt mycket. Levande miljöbeskrivningar och personporträtt. Skall genast inhandla del 2.

Engelska Väninnan

2010-02-17

Betyg

Året är 1170 och vi möter en karavan med vagnar på väg till Cambridge. Prior Geoffrey är oerhört svårt sjuk. Där finns också ett sällskap från Sicilien, doktor Adelia, diplomaten Simon och kastraten/saracenen Mansur. De ska på uppdrag av kung Henrik II utreda några barnamord i Cambridge.

Författaren är en oerhört skicklig stilist och berättare. Det är spännande och medryckande. Att bokens huvudperson Doktor Adelia är en modern smart yrkeskvinna är ett extra plus. Mycket nöje för den som gillar historia och spänning.