Dödens labyrint

Franklin, Ariana

| 2009

Flag from sv

26


Doktor Adelia Aguilar, mästarinna i dödens konst, har tvingats att stanna i England. Kung Henrik II blev så nöjd med hur hon löste uppdraget med de mördade barnen i Cambridge och har därför inte gett henne tillstånd att lämna landet. Allt för att hennes tjänster kanske kommer att behövas igen. Och nu behövs Adelias tjänster, för ett väldigt allvarligt fall. Kungens älskarinna, den sköna Rosamunda, har mördats. Trots att hon varit skyddad av Europas största labyrint och suttit inlåst högt upp i ett torn. Alla misstänker den svartsjuka drottningen, Eleonora av Akvitanien, för mordet. Och för att förhindra att ett inbördeskrig bryter ut kallar kungen till sig Adelia. Utredningen måste ske snabbt och den skyldige hittas. Men allt tar längre tid än planerat eftersom Adelia och hela hennes sällskap blir insnöade i ett kloster. Ingen kan ta sig ut och snart visar det sig att mördaren finns mitt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2015-08-08

Betyg

Här kan vi snacka OMG-faktor! En härlig mix av läskiga mord, humor, starka kvinnor, svaga män (haha), medeltid och en otroligt bra berättarförmåga. Grym serie! Så bra skriven att man önskar att den fanns som film.

Annika Olsson

2012-11-28

Betyg

Annorlunda att läsa deckare som utspelar sig på 1100-talet. Intressant blandning mellan fiction och verklighet.

Engelska Väninnan

2010-05-09

Betyg

Doktor Adelia Aguilar är tillbaks med nya mordfall i ett engelskt 1100-tal. Jag gillar genren och vår feministiska huvudperson. Inget litterärt mästerverk, men rekommenderas för dem som uppskattar deckare i historisk miljö.