DÖDENS KLACKAR / Rebecca Chance Man ser dem överallt. De smala, välklädda, perfekta modeikonerna. De rör sig från konferensrummet till sängkammaren, från catwalken till rännstenen. Ena dagen kan någon av dem hyllas som en stjärna, för att i nästa ögonblick föraktas och vara slut i branschen. Det är bara de starkaste och mest hänsynslösa som lyckas hålla sig kvar på toppen. Unga och oerfarna Jodie Raeburn är en vanlig arbetarklasstjej från förorten som drömmer om storstadslivet på Manhattan. Med envishet och talang klättar hon uppåt på karriärstegen för att nå sitt mål och en av anhalterna på vägen till framgång är London. Hon är beredd att göra allt för att bli chefredaktör på någon av de största glamorösa modetidningarna byta namn, göra om sig själv totalt och till och med svälta sig halvt till döds. Hennes idol och förebild är den hänsynslösa, iskalla Victoria Glossop, chefredaktör...
Betyg: 3,5 av 5.
Jag har läst två böcker tidigare av Rebecca Chance, ?Svarta änglar? och ?Falska kvinnor?.
?Dödens klackar? påminner om dom två tidigare böckerna, fast den här gången så utspelar sig boken till största delen inom modevärlden i New York.
Vill man läsa en lättläst och underhållande roman, med intriger och sexscener, så ska man läsa den här boken.
Återanvänder här min recension av den första boken som jag läste av Rebecca Chance, ?Svarta änglar?, för den passar lika bra in på den här boken tycker jag.
?Rebecca Chance kallas av vissa för 2010-talets Jackie Collins. Och jag förstår absolut varför, efter att nu ha läst en av hennes böcker. Jag älskade ju Jackie Collins böcker på 1980-talet, och jag tyckte faktiskt riktigt mycket om den här.
Visst förstår jag att vissa tycker att det här är rena skräplitteraturen, och jag kan förstå varför man tycker det. Men det är ju så himla underhållande.
?Svarta änglar? är liksom för mycket av allt, men det är också det som gör den så bra. Den har härlig humor, otroliga intriger, sköna karaktärer, öm kärlek, våld och blod, lyx i överflöd, och massor med utförligt beskrivna sexscener, både heterosexuella och homosexuella.
Boken är mycket lättläst, och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Och jag kommer helt klart att läsa fler böcker av Rebecca Chance. Rekommenderar den till er som gillar lite härlig ?skräplitteratur? ibland, och som inte är pryda av er.?