Dödens jungfrur

Eugenides, Jeffrey

| 1993

Flag from sv

231


Dödens jungfrur är en magisk, vacker och sorglig berättelse om ungdom - om kärlek och skräck, om mystik och förtvivlan, sex och självmord. De var som besatta av det mystiska familjen Lisbon. Av den klyftiga Therese, 17, den svårmodiga Mary, 16, den asketiska Bonnie, 15, den lidelsefulla Lux, 14, och den yngsta, bleka, helgonlika Cecilia, 13, vars uppseendeväckande klänning kom att spetsas på det vassa järnräcket i den händelse som satt igång "självmordens år". Själva var de unga då, ett gäng trånande tonårspojkar som drev runt på förortens gator; spionerade, skvallrade, försökte bräcka varandra med historier om sina senaste erövringar. Nu, nästan tjugo år senare, sätter berättaren och hans vänner bit för bit samman fragment av skvaller och hörsägner, av avlyssnade telefonsamtal, av polisrapporter, tidningsurklipp, och framviskade bekännelser - allt formar bilden av det tragiska familjedramat....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Betyg

Lysande, gripande & välskriven!

Sanna Carlborg

2013-05-12

Betyg

Vi-berättarperspektivet och rapportberättelseformen ger unikhet, men skapar också avstånd och mindre intensitet. Jag lever mig inte i berättelsen, därför är denna ändå mycket läsvärda bok en fyra i svagaste laget.

Ally Regins

2012-08-08

Betyg

Intressant berättad, tyvärr är det inte samma som bra

Alekzandra K.

2012-07-13

Betyg

Fantastisk författare med ett skarpt öga för detaljer.

Miriam T

2011-11-03

Matilda Palmqvist

2010-11-12

Betyg

Läs! Eugenides är suverän, det är vackert och trollbindande, svart och magiskt. Den växer på en. Inte lika fyllig och rik som Middlesex, men de ligger på samma nivå.