Dödens bok

Hill, Reginald

| 2014

Flag from sv

24


Ibland förblir de grövsta av brott ouppklarade. Ibland går de värsta av brottslingar ostraffade. Ibland har döden väldigt sjuk humor… Den här vindlande, briljanta och rörande deckaren, där succéduon Dalziel och Pascoe är tillbaka, är en fristående fortsättning på De dödas samtal, som rönt stora framgångar världen över. Bibliotekarien Pomona Rye fortsätter sin ljuva kärlekshistoria med detektiven Hat Bowler. Ingen anar vad som döljer sig bakom den ljuva fasaden, men när tiden går börjar Bowler inse att något inte står helt rätt till med Rye. Samtidigt gör Franny Roote, den före detta brottslingen som kriminalinspektör Pascoe är besatt av, akademisk karriär. Han får överta en halvfärdig avhandling som han slutför och vinner stor respekt för. Pascoe retar sig på hans medgång och får dessutom brev från Roote där han tycker sig se förtäckta hot. Han får dock inte gehör för sina misstankar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2017-09-10

Betyg

Bitvis väldigt bra, men detta blev för intellektuellt för mig. Delarna med brev från Roote blir väldigt långtradiga medan den raka handlingen är läsvärd. Men sanningen att säga, jag satt som ett frågetecken till slut... Det vill säga kände mig lite dum för jag förstod inte. Ingen skön känsla...

Marc Moore

2015-01-23

Betyg

Poliser och brottslingar i orealistiskt högtravande artiga brittiska konversationer som kräver koncentration. Det är långt mellan dramatiken och varje ord verkar vägd på en våg innan det kom ner på pappret. Hill har verkligen en egen stil och humor som jag uppskattar.
Dessutom lagom många personer inblandade med klart definierade personligheter som gör det enkelt att komma ihåg vem som är vem.
Boken passar inte alla men jag uppslukas av den och tycker att den emellanåt är riktigt spännande och en smula gripande. Hans böcker om Pascoe måste läsas i rätt ordning.

Lotta Karlsson

2014-08-02

Betyg

Och nu en stark fyra, han är allt lite ojämn. förra boken tog jag mig knappt igenom och denna var nog snäppet bättre än den första jag läste. och fö en fortsättning på den.