Döden löser alla problem

Hill, Reginald

| 2009

Flag from sv

113


Andy Dalziel och Peter Pascoe är tillbaka! Efter den hyllade Dalziels död återkommer Reginald Hill med ännu en bok om Andy Dalziel och Peter Pascoe. Döden löser alla problem, som utifrån tre olika perspektiv berättar om utredningen av ett mord, har fått lovord i Storbritannien. Vissa menar att Andy Dalziel inte var redo för Gud, andra att Gud inte var redo för Dalziel. Efter sin närkontakt med en exploderande bomb har den store Andy Dalziel legat en längre tid i koma. För att återhämta sig beger han sig till den lilla badorten Sandytown där han träffar psykologen Charlotte Heywood. De upptäcker att de har mycket gemensamt och har hunnit bli goda vänner när idyllen i Sandytown krackelerar. Den stenrika Lady Daphne Denham styr invånarna och sina släktingar i Sandytown med järnhand och ser till att alla är beroende av henne. Lady Denham vill, till förtrytelse för de andra markägarna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2018-10-01

Betyg

Hills serie om Dalziel och Pascoe liknar inget annat. Det är intelligent, litterärt fyndigt, oväntat. Detta är långsamläsning med snåriga vindlingar och kulturella utläggningar och ett mycket charmigt persongalleri.

Maria Brusewitz

2012-12-05

Betyg

Skitkul!

harriet karlsson

2011-07-31

Betyg

Kommentera...

Katharina S

2011-06-14

Betyg

Lättsam och lite annorlunda berättad krim, välskriven men hjälp så seg! För min del föredrar jag hans "gamla stil", men den var ok ändå.

Anna Dybeck

2010-09-10

Betyg

Hill är alltid läsvärd och underhållande, men den här var "not up to his usual standard", tycker jag. Habil men inget mer.