Döden genom vatten

Rendell, Ruth

| 2008

Flag from sv

55


Ismay Sealand är övertygad om att hennes yngre syster Heather har mördat deras styvfar Guy. Antagandet är rimligt. Det var Heather som med uttryckslös min och blöt klänning ledde Ismay och deras mor till badrummet där de hittade Guy drunknad i badkaret. Var det ett olycksfall eller hade Heather gjort det för att skydda Ismay från Guys sexuella inviter? Tolv år senare blir Ismay lämnad av sin pojkvän Andrew för en rik, ung kvinna ur bättre kretsar. Ismay är förtvivlad men samtidigt rädd att Heather ska mörda igen för att hämnas henne. Hon bestämmer sig för att berätta om sina misstankar för Edmund, Heathers blivande man. Sedan blir hon tveksam. Tänk om det ändå var ett olycksfall och Heather är oskyldig? Då hittas Andrews nya kvinna mördad i en park ... På sitt brutala, lågmälda sätt väver Rendell skickligt ihop vitt skilda människors liv. Och för var...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa R

2016-08-20

Betyg

En allteftersom mer och mer isande historia med stort persongalleri. Gillar Ruth Rendells sätt att psykologiskt beskriva sina personer. Utmärkt uppläsning.

Glada Gunvor

2014-09-08

Betyg

Välskriven, men alldeles för rörig med allt för många människor att hålla reda på. Okej uppläsning av Mirja Turestedt däremot.