Döden den bitterbleka

»Du och jag Andreas, vi kommer få det så bra. Du kommer älska mig, bara mig.« Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Utnyttjade kroppar. Oron växer sig större, ockuperar honom. En pedofil. Kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra? Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager. Hon mördade för att komma honom nära ändå har han inte kontaktat polisen. Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner. Så Andreas tassar på tå, tvekar inför relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede. Döden den bitterbleka är en psykologisk spänningsroman i sjukhusmiljö. Med fingertoppskänsla för dramatik, relationer och vardagsrealism trollband Anne-Marie Schjetlein både läsare och kritiker med sin debut, Döden kvittar det...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En enastående bok! Spännande, sorgsen, kärlek och tacksamhet. Rekommenderas varmt. Den berörde mig verkligen!

Betyg

Välskriven. En bladvändare.

Elisabeth Berglöf

2020-01-30

Betyg

Anne-Marie skriver bra och fängslande med ett högt tempo och ett bra driv.
Jag kan tycka att historierna är lika mycket relationsdrama som spänningsroman och har undertoner av att något hotfullt och skrämmande ska hända. Hela tiden ligger det och darrar i luften att något fasansfullt kommer att ske. Något är förfärligt fel. Den utspelar sig i sjukhusmiljö men även runt händelser som sker i Andreas liv.
Mitt tips! Läs dem i rätt ordning då man följer personernas liv och jag rekommenderar böckerna till alla som tycker om lättlästa svenska kriminalromaner. https://bokprataren.blogspot.com/2020/01/doden-kvittar-det-lika-doden-den.html

Lollos Bokhörna

2019-08-15

Betyg

Detta är den andra delen i serien om kirurgen Andreas på sjukhuset i Halmstad.

Andreas försöker gå vidare i sitt liv efter att hans fru dött. I minnet finns även Petra som mördade för att komma honom nära, men även om han inte har sett henne på ett år så kan Andreas inte slappna av. När det kommer ett pedofilrykte i Halmstad och flera pojkar kommer in till akuten får han tänka på något annat! Vem vill pojkarna illa?

Det här är en bra bok, Anne-Marie skriver bra, fängslande och det är lätt att ta till sig boken. Tycker att denna del håller samma klass som den första! Väl värd att läsa!

H

Håkan Carlsson

2018-12-11

Betyg

Detta är andra boken om kirurgen Andreas, den första heter Döden Kvittar Det Lika, läs här vad jag tyckte om den. Den säger sig vara fristående och man kan med säkerhet läsa den så, men jag skulle absolut rekommendera att man läser den första boken först så att man får klart för sig vad som hänt i karaktärernas liv tidigare och hur de olika personerna hänger ihop med varandra. Även om man får en liten resumé i boken så tror jag inte man får med sig allt om man hoppar på denna med det samma.

Det är precis om första boken en stor del thriller och en stor del relationsdrama. Detta byggs upp bra så att man får lära känna personerna och de blir levande och får ett djup. Denna gången är det ännu mera spännande och hotet är mera uppenbart och det kommer, utan att avslöja för mycket, från flera håll samtidigt. Det är en skrämmande tanke att inte veta vem av dem man möter på gatan och kanske dagligen i sitt jobb som är psykopat/galning eller inte.

Den är uppbyggd av korta kapitel vilket lätt gör att man skall bara läsa ett till, den bygger upp en spänning som håller i sig boken ut. Hotet ligger där hela tiden och ruvar och ibland kommer den även fram.

Det är ett starkt och hemskt ämne som berörs i boken. Hur någon kan utsätta barn för dessa saker är obegripligt. I några kapitel får man även se det ur pedofilens ögon och hur en sådan kan komma att tänka på sitt agerande. En varningens ord till de som inte tål att läsa om barn som far illa, då kanske inte denna boken är något att ta upp.

Andreas är ingen stark karaktär. Då menar jag inte att han är dåligt skapad eller beskriven, utan att han som person är svag. Han har svårt att vara bestämd och han låter lätt andra styra honom, i denna vaknar han till lite mera och får ta beslut och ta ansvar i hemmet. Han är så att säga mänsklig för det finns många som honom i verkliga livet, likaså som det finns personer som vill manipulera de lättstyrda.

Det är en bra nisch som Anne-Marie Schjetlein (och säkert några författare till) har skapat med sina psykologiska thriller i sjukhusmiljö. Gillar man att läsa deckare men kanske är trött på att läsa om poliser som löser ett fall så är detta ett bra avbrott från det vanliga.

http://hakanshylla.blogspot.com

J

Johanna Åberg

2018-10-18

Betyg

För mig som älskar deckare i sjukhusmiljöer så är denna bok en perfekt match!! Boken är spännande från början till slut!!!

Bokslukerskan

2017-10-20

Betyg

Betyg: 4

Bok nr. 2 i serien om kirurgen Andreas m.fl sammanfattas:
Lättläst, helruggig bladvändare.
Riktigt bra!
Och så nöjd när jag förstod att den tar vid där första boken slutade.
Nåja, ett år senare förvisso,
men med tillbakablickar och uträtade frågetecken.
Tycker dock fortfarande, om inte ännu mer, att fristående är ett lite missvisande ord.
Man missar alldeles för mycket bakgrundsfakta om man hoppar över första boken.
Jag läste dem i rätt ordning.
För sån är jag.
Ibland lönar det sig med ett tvångsmässigt beteende ;)

A

Anna Hoglert Lander

2017-10-01

Betyg

.

Britt-Marie Kullin

2017-07-30

Betyg

Betyg: 3,5 av 5.

För lite drygt ett och ett halvt år sedan så läste jag Anne-Marie Schjetleins debutbok, Döden kvittar det lika, och jag tyckte att den var helt okej.

Nu har jag läst den fristående fortsättningen, Döden den bitterbleka, och den tyckte jag var ungefär som den första boken, eller kanske något bättre.

I september så kommer den tredje boken om kirurgen Andreas, en fristående fortsättning på dom två första böckerna, och den boken heter Döden ingen ser. Och den kommer jag säkerligen också att läsa.

Rekommenderar böckerna till alla som tycker om lättlästa svenska kriminalromaner som delvis utspelar sig i sjukhusmiljö.

V

Villivonkansbooks

2017-02-10

Betyg

Skulle bara börja lite smått i Döden den bitterbleka men blev fast och läste hela boken i ett sträck. Så bra, spännande och oförutsägbar. Väldigt lättläst och man ville hela tiden veta hur det gick, en riktig bladvändare! Blir en klockren fullpott! Ser med spänning fram emot en (förhoppningsvis) fortsättning!

Betyg

Detta är författarens andra fristående bok i en serie i sjukhusmiljö. Den första har jag skrivit om här.
Jag blev glad när jag fick veta att det var en del två på gång för jag gillar verkligen detta upplägget på böcker. Bra flyt i texten, korta kapitel, spännande karaktärer och en väldigt bra historia.
Karaktären Andreas som ju är böckernas huvudperson kan man ju inte annat än att ta till sitt hjärta, även om man ibland vill ge honom en liten knuff i "rätt riktning".
Avsnitten som handlar om pedofilen blir periodvis lite jobbiga att läsa men inte värre än att man härdar ut. Och det är ju samtidigt vansinnigt spännande.
Det som författaren lyckas väldigt bra med är att gripa tag i mig som läsare redan från första sidan och hålla kvar greppet ända in till slutet. Helt enkelt en lysande deckare som har allt man kan önska.
Jag ser fram mot nästa.

Betyg 5 av 5

Marina Pedersen

2016-10-21

Betyg

Så bra

J

Betyg

Spännande, omskakande och gripande!